İZMİRLİ AVUKATLARDAN “BİRLİK” MESAJI

İZMİRLİ AVUKATLARDAN “BİRLİK” MESAJI

İzmir Barosu’nun çağrısıyla, İzmir Barosu Av. Nevzat Erdemir Konferans Salonu’nda toplanan avukatlar, Türkiye Barolar Birliği’nin isminden “Türkiye” sözcüğünün çıkarılmasına tepki gösterdi.

Avukatların barolara üyelik zorunluluğunun ortadan kaldırılarak baroların işlevsizleştirilmek istenmesine yönelik açıklamalara tepki gösterdiler. Toplantıda konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu’nun 110 yıllık bir kurum olduğunu söyleyerek, “meslek kazanımlarımızı korumak için bütün meslektaşlarımızla omuz omuza vererek mücadele edeceğiz. Zaman birlik zamanı” dedi.

 

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen, Türkiye Barolar Birliği’nin isminden “Türkiye” sözcüğünün çıkarılmasına ve devamında avukatların barolara üye olma zorunluluğunun kaldırılacağı şeklindeki açıklamalara ilk gününden itibaren “Baroların Türkiye Sevdası Onurlu Tarihlerinde Saklıdır” diyerek tepki gösteren İzmir Barosu, Türkiye Barolar Birliği’nin konuya ilişkin olarak 24 Şubat’ta Ankara’da düzenleyeceği geniş katılımlı toplantı öncesi üyelerini davet ederek bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

 

Tüm gruplardan avukatların katıldığı toplantıda dileyenler söz alarak görüşlerini paylaştılar ve gündemi değerlendirdiler. Katılanların ortak görüşü Ankara’da yapılacak geniş katılımlı toplantıya yüksek bir katılım sağlanması için gerekli çalışmaların yapılması yönünde oldu.

 

Toplantıda konuşan İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan, son gelişmeler konusunda avukatları bilgilendirerek, izlenecek süreç konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere bu toplantıyı düzenlediklerini ifade etti.  Avukatlık mesleğine yönelik saldırıların her geçen gün arttığını dile getiren Av. Aydın Özcan, İzmir Barosu olarak her zaman bu saldırıların karşısında yer aldıklarını ifade etti. İzmir Barosu öncülüğünde 11 Nisan 2015’te bütün baroları İzmir’de toplayarak ülkenin torba yasalarla yönetilmesine, TBMM’nin saf dışı bırakılmak istenmesine karşı durduklarını hatırlatan Aydın Özcan, 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında da demokrasiye karşı girişilen bir müdahale olduğu için ilk KHK dönemini anlayışla karşıladıklarını bununla birlikte özellikle savunma mesleğinin hedef alındığı ikinci dönem KHK’ların başlamasıyla tepkilerini dile getirdiklerini ifade etti.

 

İzmir Barosu’nun girişimleriyle, avukatların gerek soruşturma dosyalarında, gerekse cezaevlerinde yaşadıkları sorunların çözülebilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde girişimlerde bulunduklarını ifade eden Av. Aydın Özcan, kısa bir süre içinde gerekli düzeltmelerin yapıldığını söyledi. Hukuk devletine, hukukun üstünlüğüne sahip çıkmak adına anayasa referandum çalışmasında da baroların ve İzmir Barosu’nun üzerine düşen bütün sorumluluğu yerine getirdiğini ifade eden Av. Aydın Özcan son olarak da Türkiye Barolar Birliği ve baroların doğrudan hedef alındığını söyledi.

 

ZAMAN BİRLİK ZAMANI

Baroların bütün dünyada ama özellikle ülkemizde muhalif olmaları sebebiyle her daim susturulmak istendiğini söyleyen Av. Aydın Özcan,  İzmir Barosu’nun 110 yıllık bir kurum olduğunu söyleyerek, “meslek kazanımlarımızı korumak için bütün meslektaşlarımızla omuz omuza vererek mücadele edeceğiz. Zaman birlik zamanı” dedi.

 

İzmir Barosu yönetimi olarak ortak akla önem verdiklerini sözlerine ekleyen Av. Aydın Özcan, “Türkiye Barolar Birliği’nin çağrısıyla 24 Şubat’ta Ankara’da yapılacak olan geniş katılımlı toplantıda, öncesinde ve sonrasında neler yapabiliriz hep birlikte tartışalım, öneriler alalım ve İzmir Barosu olarak görüşlerimizi ortaya koyalım” dedi.

 

Konunun gündeme geldiği ilk günden itibaren basın açıklamaları ve katıldıkları TV programlarıyla konuyu halkımıza doğru bir şekilde anlatmaya çalıştıklarını söyleyen Av. Aydın Özcan, önümüzdeki günlerde İzmir’deki sivil toplum örgütlerinin desteğiyle konuya ilişkin geniş katılımlı bir basın açıklamasının yapılacağını ifade etti.

 

“Amacımız konuyu gündemde tutmak” diyen Av. Aydın Özcan sözlerine “barolar halkın temel hak ve özgürlüklerini savunuyor. Avukatlar yaptıkları her eylemi müvekkillerin haklarını korumak ve savunmak için yapıyorlar” şeklinde devam etti. 24 Şubat’ta Ankara’da yapılacak olan toplantıya İzmir Barosu olarak geniş bir katılım sağlanması için çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Av. Aydın Özcan tüm bunlara rağmen iktidar bu kararında ısrar ederse İzmir Barosu olarak her türlü hukuki mücadeleyi vereceklerini sözlerine ekledi.

KAZANILMIŞ HAKLARIMIZI HİÇ KİMSEYE TESLİM ETMEYİZ

“Kazanılmış haklarımızı hiç kimseye teslim etmeyiz” diyen Aydın Özcan, “bu bizim mesleğimize aykırıdır. Avukatlık mesleği cesaret, sabır ve mücadele mesleğidir. Bizler zaten meslek olarak mücadele etmeye son derece açığız. İzmir Barosu tarihten gelen misyonunu her zaman yerine getirmiştir. İzmir Barosu yönetimine kim gelirse gelsin her zaman meslek kazanımlarını korumuştur, korumak için mücadele vermişlerdir” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.