İzmirli Berk ve Semir' den Amerika'da büyük çıkış!

İzmirli Berk ve Semir' den Amerika'da büyük çıkış!

Yolları bir spor salonunun saunasında kesişen Semir Özerkan ve Berk Ağar, İnisiyatif adını verdikleri gruplarının ilk albümü ‘Hayat’ı Türk müzik piyasasına sunmaya hazırlanıyor

Yolları bir spor salonunun saunasında kesişen Semir Özerkan ve Berk Ağar, İnisiyatif adını verdikleri gruplarının ilk albümü ‘Hayat’ı Türk müzik piyasasına sunmaya hazırlanıyor

İzmir doğumlu başarılı bir  müzisyen olan Berk Ağar müziğe Türk Koleji’nde okuduğu yıllarda başladı. Üniversite eğitimi için burs kazanınca Amerika’ya yerleşen ve burada müzik üzerine lisans ve master yapan Berk Ağar, halen Amerika’da Paolo Alto Üniversitesi'nde müzik dalı öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

Müzik tutkusu 7 okul değiştirdi

Adana doğumlu Semir Özerkan ise, ailesindeki her bireyin müzikle iç içe olması dolayısıyla müzikle büyüdü. Ortaokulda grup kurma aşamalarına geldi. Lise yıllarında ismini Türkiye'nin birçok şehrine yaydı. Ancak yapmak istediği müzik tarzının farklı olması nedeniyle Özerkan da, Amerika'ya yerleşme kararı aldı. Lise çağında müzik nedeniyle 7 okul gezen Özerkan, müziğe olan tutkusundan dolayı hayatı notalarla gördüğünü söylüyor.

Hayat buluşturur...

İnsiyatif grubunun kurulması ise samimi ve enteresan bir şekilde başlamış. Amerika'nın Teksas eyaletinin San Antonio şehrinde bir spor salonunun saunasında tanışan Berk ve Semir iki farklı müzik tarzıyla ilgilenip kişisel karakterleri farklı olmalarına rağmen müziğin kutsal güzelliği sayesinde bir araya gelmişler.

Berk San Antonio'nun Palo Alto Üniversitesi'nde gitar ve müzik profesörü olarak akademik mesleğine devam ederken, Semir kendi Metal grup projesi üzerine çalışıyor.

İnsiyatifi kurma fikri birlikte spor yaparken başladı.

Farklı tarz, ortak albüm

Birkaç kez prova yaptıktan sonra, tarzları farklı olsa da seslerinin birbiriyle uyumlu olduğunu anlayan iki yakın arkadaş, çok hızlı bir şekilde bestelerini yazmaya başladılar. Uzun süre boyunca farklı müzik dallarında edindikleri tecrübelerle iki arkadaş samimi, sıcak, sert ve oldukça eğlenceli şarkılar oluşturmaya başladılar.

Ülkemizin gönüllü elçileri

Kendi yaptıkları orijinal besteleri doğu ve batı müziğine empoze ederek üreten Ağar ve Özerkan, ilk albümleri Hayat ile kendilerini tanıtacak. 4 parça ile piyasalara girecek olan albüm ile insanlara güzel bir başlangıç sunmayı amaçlıyorlar.

Bir sonraki albümleri 'İçimde kalan sözler' daha fazla şarkıdan oluşacağı için çalışmalarına enerjik bir şekilde devam eden Ağar ve Özerkan, Amerika'da ülkemizi gönüllü olarak temsil ediyorlar.

Doğu ve Batı Sentezi

Albümleri hakkında bilgi veren Ağar ve Özerkan, "Hafif rock tarzında bir çalışma oldu. Doğu ve batı melodilerini ve ritimlerini birleştirerek güzel besteler yapmaya çalıştık. Albümün bestelerini ve düzenlemelerini birlikte yaptık. Birçok farklı enstrümanı da biz çaldık. Bizim dışımızda Amerikalı ve Türk müzisyenler de kayıtta hazır bulundular.

Albümün kaydını Donnie Meals yaptı, albümün mixi ise Donnie Meals ve Moises Corlos imzası taşıyor. Albümün masterigini ise Jerry Tubb yaptı" dedi.

Türk müzik piyasasına girecekler

Albüm Google Play, Spotify, İtunes ve Soundsclouds gibi müzik paylaşım platformlarında grubun fanları ve müzikseverlerle buluştu.

İnisiyatif grubu önümüzdeki günlerde Türk müzik piyasasında ses getirmeyi hedefliyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.