İZMİRLİ GAZETECİYE BYLOCK CEZASI!

İZMİRLİ GAZETECİYE BYLOCK CEZASI!

Ulusal bir gazetenin Ege Bölgesi’nde çıkan Egeli ilavesinde haber müdürü olarak görev yapıp, 15 Temmuz darbe girişim sonrası kendisini nöbet meydanlarına atarak gizlemeye çalıştığı tespit edilen Ahmet U., bylocku kullandığı için ceza aldı

 Ahmet U., terör örgütünün kullandığı bylocku kullandığı için yargılandığı davada, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Ulusal bir gazetenin Ege Bölgesi’nde çıkan ilavesinde spor muhabiri olarak görevi başlayan Ahmet U., gazete bünyesinde yapılan işten çıkışlar sonrasında yönetici kadrolarda boşalma olunca bir anda kendisine haber müdürü olarak yöneticilik verildi. İstanbul merkezli çıkan ulusal gazetenin Egeli ilavesinde haber müdürlüğü yapan Ahmet U’yu, görevi yaptığı süre içinde bir çok siyasetçi, işadamı ve bürokratlar da ziyaret ederek tebrik ettiler.

unnamed-388.jpg
15 Temmuz darbe gişiminden sonra ortaya çıkan Fettullahçı Terör Örgütü’ne karşı siyasi ikditar devletin varlığını koruyabilmek için top yeküm mücadele kararı aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Güvenlik Kurulu’nda aldığı kararlar sonrası Olagaünsüt Hal ilanlarıyla başlayan süreçte, milli güvenlik kayıtlarına terör örgütü olarak giren bu bu örgütle bağı olanlar, hangi makam,  mevki ve işle uğraşıyor olurlarsa olsun, haklarında soruşturmalar, görevden almalar, gözaltılar ve tutuklamalar ard ardına başladı. 


Darbe girişimine karşı devletin üst kademesi top yeküm hukuk mücadelesi başlatırken, darbeyi durdurmak için sokağa çıkan, kanıyla, canıyla darbeyi durduna vatandaşlar ise her akşam meydanlara çıkarak, darbecilere karşı nöbet tutmaya başladılar.


Vatandaşlar, ellerindeki bayraklarla meydanda doldurduğu zamanda, nöbetlerin içine giren, sızan ve kendini saklamaya çalışan Fettulahçı Terör Örgütü bağı olanların olduğu da ortaya çıktı.


Nöbetler devam ederken ulusal gazetenin Egeli ilavesinin haber müdürlüğünüyapan gazeteci Ahmet U., bir tarafndan yürütülen soruşturmalarla ilgili bilgileri savcılardan alıp, haber geline getiriyor, diğer tarafından da vatandaşlarla birlikte akşam demokrasi nöbetlerine katılıyordu. 


Ancak soruşturlar çok yönlü olarak devam ederken gazeteci Ahmet U.,’nun da yasa dışı terör örgütü FETO’nun gizli haberleşme ağı Bylock kullanıcı olduğu ortaya çıktı. Gazete yönetimi bu durumu öğrendiğinde henüz soruşturma başlamadığı için Ahmet U.,yu bir gece yarısı alınan kararla gazetede görevinden tazminat ödemeksizin uzaklaştırdı.
Görevinden uzaklaştırıldığını kimsenin anlayamadığı ama tahmin ettiği Ahmet U., kısa süre sonra hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, terör örgütünün gizli haberleşme ağını kullanan örgüt üyesi olduğu gerçeksiyle tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.