İzmir'li kadınlar "HAYIR"ı meydana yazdılar

İzmir'li kadınlar "HAYIR"ı meydana yazdılar

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında 365 kadın bedenleriyle 'HAYIR' yazdı.

İzmir Cumhuriyet Meydanı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi dev bir buluşmaya daha evsahipliği yaptı. CHP İzmir Kadın Kolları tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında 365 kadın bedenleriyle 'HAYIR' yazdı. 

İzmir Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen etkinliğe; CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP Parti Meclis Üyesi Gamze Taşçı, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Şehrazat Mecran, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile çok sayıda İzmirli kadınlar katıldı. 

HAYIR’DA BULUŞTULAR 

Atalarının emaneti Cumhuriyet'e sahip çıkmak için meydanda toplanan İzmirli kadınların kimisi üzerlerine kahverengi yelekler kimisi de mor renkli yelekler giydi. İki renkteki yeleklerin üzerinde de 'HAYIR' yazısı vardı.  8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi 'Eşitsizliğe, İşsizliğe, Yolsuzluğa, Şiddete, Sömürüye, Kadın Cinayetlerine, Küçük Gelinlere, Faşizme, Tek Adamlığa, Hukuksuzluğa, Yoksulluğa, Tecavüze, Teröre, Adaletsizliğe, Savaşa, Diktatörlüğe' yazılı dövizler tutarak, tek bir ağızdan 'HAYIR' diye haykırmak için alanda buluştu. 

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI 

Cumhuriyet meydanını dolduran kadınlara, çok sayıda sivil toplum örgütünden kadın da destek verdi. Etkinlik, Ata'mız, tüm şehitler ve kadın cinayetlerinde hayatını kaybeden kadınlar için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. İzmir Büyükşehir Pop Orkestrası da müzikleriyle motive ettiği etkinlikte CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ile İzmir Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. 

İzmir’in güçlü, direngen ve özgürlüğünü asla kaybetmek istemeyen kadınlarına seslenen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, “8 Mart’ta kadınlar ‘hayır’la seslerini yükseltecek, 16 Nisan da ‘hayır’la güçlerini birleştirecek. Dünya Kadınlar Emek Günü’nü, kadınların emek mücadelesine adanmış bu günü ne yazık ki kadına şiddetin, eşitsizliğin, adaletsizliğin gölgesinde kutlanmayan bir gün olarak bir kez daha anıyoruz.  Geçtiğimiz yıllarda 8 Mart’ları coşkuyla kutlardık. Bu sene bu coşkuyu maalesef yaşayamıyoruz. Ülkemiz, cumhuriyetimiz çok tehlikeli bir dönemde ve yol ayrımında. Ülkemiz Anayasa adı altında hükümdar yetkilerine sahip ama adı Cumhurbaşkanı olan bütün güçleri elinde bulunduran tek kişinin iktidarına sürüklenmektedir. Hep birlikte HAYIR deme zamanı. Hep birlikte ayağa kalma zamanıdır. Bir ağızdan haykırmamızın zamanıdır” diye konuştu.  

İZMİR SESİNİ YÜKSELTTİ

 “Yarınlar için sesini yükselt İzmirli” diyerek kalabalığa seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Böke ise, “Karanlıklar için ‘hayır’ diyelim. Karşımıza bir sandık koydular, kadını sosyal hayatta ve siyasette yok sayan kadını bu düzende yok sayan, kadını evinden çıkma, çocuk yap, üç değil, 5 çocuk yap diyen baskı altında tutan düzene itirazımız var. Bu sandık bu itirazın sandığı” dedi. 144 ülke arasında eşitlik bakımından kadın ve erkeğin en eşitsiz olduğu sıralamada 130. olan bir Türkiye düzeninin devam etmesini istiyor musunuz? diye soran Böke’ye kadınlar hep bir ağızdan ‘HAYIR’ dedi. İstatistiklerle hep son sıralarda yer alan Türkiye’de olduğunu dile getiren Böke, “Şimdi Hayırları çoğaltma zamanı. İzmir bütün Türkiye’ye el uzatarak ve kadının ortağı olmadığı bir düzenin barış getirmeyeceğini kadını yok sayan bir Anayasa’nın şiddeti doğuracağını, kadını yok sayan  bir ekonomik düzenin refah yaratmayacağını, kadını yok sayan  siyasetin ülkeye aydınlık bir gelecek inşa etmeyeceğini herkese anlatmaktan geçiyor. Bugün bize sorulan soru; 80 milyonun birlikte yaşayıp yaşayamayacağının sorusu, bugün bize sorulan soru, bugün İzmir'in yanıtı çok açık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından eşit hakları verilmiş ve bu hakların ortağı olan biz Cumhuriyet kadınlar; hepberaber ayağa kalkacağız ve hep bir ağızdan haykıracağız. Bu karanlık düzene, bizi yok sayanlara, bizi ayrıştırarak kutuplaştırarak Türkiye’yi bölenlere HAYIR diyeceğiz” dedi. 

PANKARTLARLA 'HAYIR' 

Ellerinde üzerinde 'Eşitsizliğe, İşsizliğe, Yolsuzluğa, Şiddete, Sömürüye, Kadın Cinayetlerine, Küçük Gelinlere, Faşizme, Tek Adamlığa, Hukuksuzluğa, Yoksulluğa, Tecavüze, Teröre, Adaletsizliğe, Savaşa, Diktatörlüğe' yazılı dövizler tutarak, tek bir ağızdan tüm bunlara ve referanduma 'HAYIR' diyen kadınlar Ata'larının anıtı önünde 'İzmir'in Dağlarında Çiçekler Açar' marşını söyledi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.