İzmirli öğrenciler Sosyal Bilimler Çalıştayı'nda bir araya geldi

İzmirli öğrenciler Sosyal Bilimler Çalıştayı'nda bir araya geldi

İzmir Amerikan Koleji’nde “Sosyal Değişim” temalı bir Sosyal Bilimler Öğrenci Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda; İzmir ve çevresindeki özel ve devlet okullarından gelen 150 lise öğrencisi, iki gün boyunca birlikte çalışıp, üretmenin mutluluğunu yaşadı.

Türkiye’nin en köklü liselerinden İzmir Amerikan Koleji (ACI), İzmir’deki tüm liselerin katılımına açık bir çalıştaya ev sahipliği yaptı. ACI son sınıf öğrencileri Alara Urunga ve Özge Yağmur Sancaklı, gençlerin günümüz dünyasındaki problemlere yaklaşımlarını ve çözüm odaklı oluşlarını gözler önüne seren bir çalıştayı öğretmenlerinin desteğiyle hayata geçirdiler.

ACI Arkhe Fikir Kulübü ile ACI Coğrafya ve Yaşayan Tarih Kulübü ile birlikte organize edilen “Sosyal Değişim” temalı Sosyal Bilimler Çalıştayı, İzmir Amerikan Koleji’nde gerçekleştirildi. Lise öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği çalıştaya, İzmir ve çevresindeki özel ve devlet liselerinden 150 öğrenci katıldı.

Çalıştay kapsamında düzenlenen atölye çalışmalarında; medya-çevre okuryazarlığı, göç, kentleşme, sanat, kamu yönetimi, empati ve toplumsal bağlılık konuları “Sosyal Değişim” temasıyla ilişkilendirilerek ele alındı. Empati kurmanın, eleştirel, analitik düşüncenin odağa alındığı çalıştayda, öğrenciler, “Sosyal Değişim” temasını bütünsel bakış açısıyla inceleme fırsatı buldular.

1-1.png

BİRLİKTE ÇALIŞTILAR, BİRLİKTE ÜRETTİLER

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan ACI Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Sevgi Alpay, “İnsan ve dünyası bütünsel olarak ele alınmazsa onu anlama, kavrama ve anlamlandırma mümkün olmayacaktır. Bilginin kolaylıkla paylaşılabilir olduğu günümüzde artık mesele doğru bilgiye erişme meselesi değil, doğru bilgiyi etik süzgeçten geçirerek kullanma meselesidir” diyerek konunun önemine dikkat çekti.

İki gün süren Sosyal Bilimler Çalıştayı’nın bitiminde, yapılan her atölye çalışmasından çıkan sonuçlar, ortak bir bildiriyle katılımcılarla paylaşıldı. Tüm öğrencilerin katkısıyla hazırlanan ortak sonuç bildirgesinde, sosyal değişimin kaçınılmaz olduğu ancak değişimin yönünün insanın kararları doğrultusunda gerçekleştiği vurgulandı.

0-1.png

İki gün boyunca birlikte çalışıp birlikte üreten gençler, “İnsan değişir, toplum değişir” mottosuyla etkinlikten ayrıldı. Çalıştaya katılan gençler, hayatı anlamlandırma ve güçlüklerle baş etmede bu tür etkinliklere ihtiyaç olduğunu belirterek, bu yönde bir etkinlik düzenledikleri için İzmir Amerikan Koleji öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ettiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.