İZMOD, kariyer deneyimlerini öğrencilerle paylaştı

İZMOD, kariyer deneyimlerini öğrencilerle paylaştı

İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan, “Yaşam sürdüğü sürece yaşam alanlarını mobilyacılar dizayn edecek. Mobilyacılar asla işsiz kalmayacak. Sektörde fark yaratanlar çok para kazanıyor ve bu devam edecek”dedi.

Türkiye’nin yıldızı parlayan mobilya sektörüne nitelikli eleman kazandırmak için etkinlikler düzenleyen İzmir Mobilyacılar Odası(İZMOD), Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ardından Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileriyle bir araya geldi. “Kariyer Günleri”ne İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan, Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Şimşek, Munir Erol ve Oda Eğitim Danışmanı Zafer Koç katıldı. Mobilyacıları hayallerinin peşinden koşan ve bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek için çok çalışan arılara benzeten İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Yönetim Kurul Başkanı Hasan Özkoparan, “Arılar farklı renk ve aromaları barındıran çiçeklerden topladıkları ile mucizevi bir besin kaynağı balı yaparlar. Mobilyacılarımız ise farklı kültürlerden topladıkları ve esinlendikleri şeyleri birer sanat eserine dönüştürür. İnsanoğlu her döneminde ihtiyaçlarına ve imkânlarına göre çeşitli mobilyalara ihtiyaç duydu. Geçmişten günümüze sandalye, sehpa, masa gibi mobilyaları aynı temel düşünce ile farklı formlarda üretiyoruz. Bu kural değişmeyecek. Mobilyacılar asla işsiz kalmayacak. Bu okulu bitirdiğinizde geniş bir çalışma alanına sahip olacaksınız”dedi.

FARK YARATIN TARİH YAZIN

Mobilya sektöründe tarzlar ve konseptler geliştirmenin önemini vurgulayan İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan, “Yerli mobilya sektörümüzün başarıya ulaşması uluslararası standartların üzerinde üretim yapmasına bağlı. Tarz ve konsept tasarımlara imza atan kişi ve kuruluşlar adlarını tarihe yazdırıyorlar. Mobilya tarihine şuan da  akıllı mobilyalar ismini yazdırıyor. Bunlar çok amaçlı mobilyalar. Bu gibi mobilyalar hala yaygınlaşmamakla birlikte, yaklaşık 10 yıl sonra şuan da kullanılan mobilyaların çoğu piyasalardan kalkacak. Teknolojinin  gelişimi ile birlikte daha da ileriye gidecek olan akıllı mobilyalar, ileride bizlere birçok imkân sunacaklar. Örneğin bir çekyatınız var açmak istiyorsunuz ve eğilip kalkıyorsunuz. İşte buna ileride ihtiyaç duymayacaksınız. Tek bir tuş ile o çekyat açılacak ve kapanacak siz sadece bir düğme ile işinizi kolaylaştıracaksınız. Meslek okullarımızda eğitim alan değerli gençlerimiz. Sizler sektörümüzün geleceğisiniz. Fark yaratın, adınızı tarihe yazdırın, para sizi bulacak”şeklinde konuştu.

KISIR DÖNGÜYÜ KIRACAĞIZ

Öğrencilere mesleki tecrübelerinden bilgi aktaran İZMOD Yönetim Kurulu Üyesi Munir Erol, Mobilya sektöründe nitelikli eleman sıkıntısı yaşandığını okuldan mezun olur olmaz öğrencilerin rahatlıkla iş bulabileceğini söyledi. Kendi firmasında yaşadıklarından örnekler veren İZMOD Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Şimşek, "Çok çalışın. Mobilya Sektörümüzü çok daha ilerilere götürün. Çalışırsanız mutlaka başarırsınız. Fark yaratırsınız"şeklinde konuştu. İZMOD Eğitim Danışmanı Zafer Koç, “Türkiye’nin önemli bir genç işsizlik sorunu var. Diğer yandan baktığınızda sanayicilerimizin de en büyük sorunu nitelikli eleman bulamamak. Öğrenci mezun olunca iş, sanayici de ihtiyacına uygun eleman bulamıyor. Burada ciddi bir kısırdöngü var. Öğrencilerimizi ve mobilya sanayicilerimizi biz yapacağımız projelerimizle bir araya getiriceğiz. Kısır döngüyü kıracağız”dedi.

Genç öğrencilerin sorularını cevaplayan İZMOD yönetimi okulu gezerek verilen eğitim hakkında bilgi aldı. Önerilerde bulundu. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren İZMOD Yönetimi Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile işbirliği yapma kararı aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.