İZSİAD'dan Göztepe'ye destek

İZSİAD'dan Göztepe'ye destek

350 üyeden Göztepe’ye 350 bin TL prim sözü

 

Süper Lig’de dokuz yıldır takımı olmayan İzmir’de, Play Off maçları öncesi Göztepe’ye, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nden (İZSİAD), kente örnek olacak destek geldi. Açıklamayı, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt ve İZSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, Göztepe Başkan Yardımcısı Talat Papatya’nın da katılımıyla düzenlenen toplantıda yaptı. İZSİAD Dernek Merkezi’ndeki toplantıya; İZSİAD Başkan Vekili Mukaddes Çelik, Genel Sekreter Şenol Aslanoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Semiha Güneş, İZSİAD Üyesi Güres Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güres ve Göztepe Yönetim Kurulu Üyesi Can Kestelli de katıldı.

Sözlerine, “Bugün, İzmir futbolu açısından sıra dışı bir gün” diye başlayan İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, “Zira yıllardır ‘İzmir taşın altına elini koymuyor’ deniyor. Bugün, bu eleştirilerin aksine, İzmir iş dünyasının önde gelen isimlerinin oluşturduğu İZSİAD, İzmir futbolunun gelişimine bir nebze de olsa katkıda bulunma hedefiyle taşın altına iki elini birden koyuyor” dedi.

Kenetlenme ve destek zamanı

“İzmir futbolu için destek ve kenetlenme günü” mesajı veren Küçükkurt, şöyle devam etti: “Bugün İzmir olarak Göztepe'ye sahip çıkma, onu yüreklendirme, motive etme zamanı. Bu duygularla, yarın başlayacak Play Off maçları öncesi, Göztepe'mize başarılar diliyoruz. Başaracağına ve Süper Lig'e çıkacağına olan inancımız tam. Göztepe camiasına, yönetimine, teknik ekibine ve futbolcularına, son derece güçlü bir  ‘Arkanızdayız’ mesajı vermek adına, 350 üyeli İZSİAD olarak, 350 bin lira Süper Lig primi vermeyi taahhüt ediyoruz. Şimdiden analarının ak sütü gibi helal olsun.”

Futbol, kenti de markalaştırır

Dünya futbolunda marka takımların, ait oldukları kentleri de markalaştırdığının altını çizen Küçükkurt, “Futbol asla ‘sadece futbol’ değildir. Bugün Barselona deyince, Madrid, Münih, Manchester deyince, önce futbol takımları geliyor akla. Yani başarılı takımlar, kentlerine değer katmış, kazanmış, kazandırmış. İzmir'in de nihai hedefi bu olmalı” diye konuştu.

Küçükkurt, bir soru üzerine, İzmir’in tüm takımlarına eşit mesafede olduklarını kaydetti, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün neden Göztepe? Çünkü şu anda Süper Lig şansı bulunan tek takımımız. Yarın Karşıyaka olur, Altay olur, Altınordu olur. O zaman da İzmir iş dünyası olarak destek vermeye hazırız.”

Güres: Çok güçlü bir mesaj

Göztepeliliğiyle bilinen ve kulübe her zaman destek veren Güres Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Güres, “İZSİAD çok önemli bir iş yapıyor. Bu adım, İzmir’deki diğer iş örgütlerine ve yerel yönetimlere de çok güçlü bir mesajdır” yorumunu yaptı.

Papatya: Herkese örnek olmalı

Başkan Küçükkurt nezdinde tüm İZSİAD üyelerine teşekkürlerini sunan Göztepe Başkan Yardımcısı Talat Papatya da, “İzmir’de iş dünyasının böyle bir girişimde bulunması bir ilk. Sevinçliyiz ve farklı kurum ve kuruluşlardan da destek olunması yolunda bu adımın bir domino etkisi yaratacağını düşünüyoruz” dedi.

Bir şehrin, spor takımlarına maddi-manevi destek vermesinin çok önemli olduğunu vurgulayan Papatya, “Mücadele ettiğimiz takımlarda iki şeyi çok kıskanıyorum. Birincisi statları, ikincisi de ait oldukları kentlerin verdiği destek. İZSİAD sayesinde, sadece Göztepe için değil, tüm İzmir takımları için bu desteğin önünün açılacağını umuyorum. Göztepe Süper Lig’e çıkarsa İzmir kazanacak. En üst ligde ne kadar çok takımımız olursa kentin gelişimi ve ekonomisi için o kadar iyi. Sahada rakibiz ama saha dışında birbirimizi hep yukarılara itmeliyiz” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.