İZSU Genel Müdürlüğü’nde yangın tatbikatı yapıldı

İZSU Genel Müdürlüğü’nde yangın tatbikatı yapıldı

25 Eylül - 1 Ekim İtfaiye haftası kapsamında İZSU Genel Müdürlük binasında yangın ve arama kurtarma tatbikatı düzenlendi.

İZSU Genel Müdürlüğü binasında İtfaiye haftası etkinlikleri kapsamında yangın ve arama tatbikatı düzenlendi. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun ilgili yönetmeliği uyarınca rutin olarak gerçekleştirilen tatbikatta İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı çok sayıda personel ve itfaiye aracı hazır bulundu.

5.jpg

ÇEŞİTLİ KURTARMA SENARYOLARI TATBİK EDİLDİ

Tatbikatta çeşitli kurtarma ve tahliye uygulamaları yapıldı. Senaryo gereği 5. katta mahsur kalan ve omurga yaralanması bulunan bir cansız manken genel müdürlük çatısından aşağı iple inen bir itfaiye mensubu tarafından sedye ile başarılı bir şekilde binanın dışında hazır bekleyen acil müdahale ekiplerine ulaştırıldı. Bir diğer senaryoda ise genel müdürlük binasının 3. kat balkonunda mahsur kalan bir vatandaş vinç ile kurtarıldı. Tatbikatın bu kısmında mahsur kalan vatandaşı bir İZSU çalışanı canlandırdı.

7.jpg

İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi tarafından afet durumlarında hızlı ve etkili müdahalenin önemi vurgulandı. Personelin ve vatandaşların afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı olmasının hayati önemine değinildi.

4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.