İZTO Başkanı Özgener’in listesinde 'kadının adı' yok!

İZTO Başkanı Özgener’in listesinde 'kadının adı' yok!

Haftalardır İzmir siyaset ve ticaret gündemini meşgul eden ve sonucu merakla beklenen İZTO yönetim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu seçimi yapıldı.

Kurumun 26 yıllık Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş'ın adaylıktan çekilmesinin ardından seçime tek aday olarak giren Özgener, 151 oy olarak yeni Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Özgener’in listesinde hiçbir kadının yer almaması ise dikkat çekti…


İzmir Ticaret Odası'nda yönetim kurulu başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliği seçimi için üyeler bugün sandık başına gitti. Ekrem Demirtaş'ın seçime saatler kala yönetim kurulu, meslek komitesi ve meclis üyeliği görevlerinden istifa etmesinin ardından üyeler Mahmut Özgener'in hazırladığı tek liste için oy kullandı. Özgener kullanılan 174 oyun 151'ini alarak İzmir Ticaret Odası'nın 11. Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.  Özgener’in listesinde kadın üye olmaması dikkat çekti. Sosyal medya üzerinden bu durum eleştirilirken, “Listelerde neden hiç kadın yok” sorulmasına neden oldu.

Özgener’in listesi şu şekilde:

Yönetim Kurulu:

Asil üyeler: Eyüp Cemal Elmasoğlu, Ali Osman Öğmen, Abdullah Salkım, İsmail Kahraman, Serdar Gökhan Arıkan, Şenol Aslanoğlu, Mehmet Şahin Çakan, Mert Pala, Oğuz Özkardeş, Emre Kızılgüneşler

Disiplin Kurulu:

Asil Üyeler: Yılmaz Eroğlu, Kasım Gündüz, Yağız Kaan Kazançoğlu, Salih Demiryürek, İsmail Akdemir, Reşat Budak

TOBB Delegeleri:

Asil Üyeler: Akın Kazançoğlu, Hüseyin Sağır, Nihat Dirin, Abdurrahman Aydoğan, Veysel Murat, Özkan Başpınar, Abdülhakim Bingöl, Muzaffer Egi, Gürcan Gümüş, Levent Bendeş, Mehmet Ceylan, Ercan Çelikkaya, Mustafa İduğ, Yaşar Baş, İrfan Erol, Fikret Özkaya, Cihangir Lübiç, Ali Sorgun Özbalcı, Veysi Kubba, Metin Aztekin, Ahmet Selik, Ziya Dağlıer, Emin Melih Çırpar ve Tankut Gülümser.   

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.