Kadim kültürler Konak’ta buluşacak

Kadim kültürler Konak’ta buluşacak

İzmir Mardinliler Federasyonu’nun yeni Başkanı Beşir Tunç ve yönetim kurulu üyeleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı makamında ziyaret etti.

Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında gerçekleşen buluşmada dernek ve belediyenin birlikte yürüteceği projeler konuşuldu. Konak Belediyesi’nin Mardin doğumlu meclis üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette Konak’ta Mardin Günleri adı altında iki kadim kentin kültürlerinin buluşacağı bir etkinlik düzenlenmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULACAK

İzmir’de yaşayan Mardinlilerin büyük çoğunluğunun Konak’ta ikamet ettiğini belirten Federasyon Başkanı Beşir Tunç, bu nedenle ilçe belediyeleri arasında ilk ziyaretlerini Konak Belediyesi’ne yaptıklarını söyledi. Federasyon olarak birçok projeler hazırladıklarını bunların bazılarını Konak Belediyesi ile birlikte hayata geçirmek istedikleri dile getiren Tunç,  düzenlenecek Mardin Günleri ile kadim kent Mardin’in kültürünü bir başka kadim kent İzmir’de tanıtacaklarını söyledi. Sohbet havasında geçen buluşmada Tunç, yakın zamanda İzmir ve Mardin Valiliği ile ortaklaş ‘İzmir-Mardin Arası Gönül Projesi’ni hayata geçireceklerini de anlattı. Bu proje sayesinde İzmir’de doğan ancak Mardin’i hiç görmemiş hemşehrilerini Mardin’e götüreceklerini belirten Tunç, bu ziyaretlerin birine Başkan Pekdaş’ı da davet etti.

PEKDAŞ DESTEK VERDİ

İzmir’de yaşayan Mardinlilerin kültürlerini tanıtma çabasına destek veren Başkan Pekdaş da, “Mardin çok büyük bir kültürün mirasçısıdır. Mardinli hemşehrilerimizin bu kültürlerini tanıtmak için hazırlanacak projelerde yer almaktan mutlu oluruz” dedi. Başkan Pekdaş, konuşmasında Mardin’in Artuklu Belediyesi ile kardeş belediye olduklarını da hatırlatarak, İzmir ile Mardin arasında kurulacak gönül köprüsüne her zaman destek vereceklerini söyledi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.