Kadın esnaflardan Pekdaş’a ziyaret

Kadın esnaflardan Pekdaş’a ziyaret

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) bünyesinde kurulan Kadın Platformu yönetim kurulu üyeleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret etti.

Konak Belediyesi’nin Basmane’deki hizmet binasında gerçekleşen buluşmada Pekdaş, Kadın Platformu Başkanı Gönül Vural ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

ESNAFLIK YAPACAKLARA DESTEK 

Keyifli geçen buluşmada kadın esnaflar çalışmaları hakkında Başkan Pekdaş’a bilgi verdi. Platform Başkanı Vural, kadınların her alanda olduğu gibi esnaflıkta da daha aktif olmaları için çalışmalar yaptıklarını, bu kapsamda ilk olarak İzmir’de faaliyet gösteren tüm kadın esnafları bir araya getirmeyi planladıklarını söyledi. Daha sonraki süreçte de çeşitli eğitimler vermeyi düşündüklerini anlatan Vural, “Hangi konularda kadın esnaflara yardımımız olacaksa onları belirleyip ona göre çalışmalar yapacağız. Önceliğimiz bankalarla görüşüp kadın esnaflara yönelik düşük faizli kredi imkanı yaratmak. Bunun yanında Medeni Kanunu’nda kadınlar için hangi düzenlemeler yapıldığını anlatan bir seminerin yanı sıra uyuşturucu ile mücadele konusunda da geniş katılımlı bir toplantı yapmayı planlıyoruz” dedi. Vural, yönetim kurulu olarak yerel yönetimlerde ilk ziyareti Başkan Pekdaş’a yaptıklarını belirterek, kendisinin de bir kadın olarak her zaman yanlarında olacağına inandıklarını söyledi. 

KADININ YÜKÜ HER ZAMAN FAZLA

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da İESOB Kadın Platformu yönetimine çalışmalarında başarılar diledi. Konak Belediyesi olarak kadın esnafların desteklenmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını dile getiren Pekdaş, “Esnaflık emek yoğun çalışma gerektiren bir meslektir. Kadınların bu nedenle yükü oldukça fazla. Onların iş dünyasında daha aktif yer almaları için yerel yönetimler olarak bizlere düşen görev neyse yapmaya hazırız” diye konuştu. Başkan Pekdaş, Kadın Platformu’nun eğitim çalışmalarında kullanılmak üzere belediyeye ait kültür merkezlerindeki salonların ücretsiz olarak tahsisi konusunda da gerekli işbirliğinin yapılacağını dile getirdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.