Kadınlar oyunlarla kadınları anlattı

Kadınlar oyunlarla kadınları anlattı

Bornova Kadın Dayanışma merkezinden “Kadın oyunları” tiyatrosu

Bornova Belediyesi Çamdibi Kadın Danışma Merkezi‘nden hizmet alan kadınlar 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında hazırladıkları "Kadın Oyunları" adlı oyunla seyirci karşısına çıktı.  Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde 15  kadının sergilediği ve kadınların yaşadığı sorunlar ile ülkemizde kadın olmanın zorluklarının anlatıldığı gösteri yine kadınlardan yoğun ilgi gördü.

Bornova Belediyesi Çamdibi Kadın Dayanışma Merkezi’n den hizmet alan 15 ev hanımı hazırladıkları tiyatro oyunu ile seyirci karşısına çıktı. Merkezden, terapi ve kendilerini geliştirme amacıyla hizmet alan kadınların hazırladıkları "Kadın Oyunları"adlı tiyatro Çamdibi Nedret Güvenç Sahnesi’nde sergilendi. Kadın sorunlarının anlatıldığı oyuna özellikle kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

8 Mart Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında hazırlanan oyunda çocukların yaşadıkları sınav stresinin aileye yasımasından kadının hayattaki  yerine, ülkemizdeki kadınların durumundan şiddete maruz kalan kadınların yaşadıklarına kadar bir çok konu oyunlarla anlatıldı. Kimi zaman güldüren kimi zaman ise düşündüren kısa oyunların sonunda oyuncular ellerinde kadınların yaşadıkları sıkıntıları anlatan pankartlarla sahneye çıktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.