Kaldırımda yemek yiyen öğrencilerin görüntülerini paylaşan Vekil Polat, DEÜ yönetimine tepki gösterdi

Kaldırımda yemek yiyen öğrencilerin görüntülerini paylaşan Vekil Polat, DEÜ yönetimine tepki gösterdi

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: Kampüs bahçesine alınmayan mobil mutfak aracından, bedava bir kap sıcak yemek alabilmek için metrelerce kuyruk oluşturan öğrencilerimizin durumunu hemen ötedeki rektörlük görmüyor mu?

MEDYA EGE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Mahir Polat, sosyal medya hesabından 9 Eylül Üniversitesi öğrencilerinin ücretsiz yemek için kuyruğa girme görüntülerini paylaştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait mobil mutfak, üniversite yönetimince kampüse alınmadığı için, öğrenciler yemeklerini kaldırımda yemek zorunda kalırken, Milletvekili Polat "Kampüs bahçesine alınmayan mobil mutfak aracından, bedava bir kap sıcak yemek alabilmek için metrelerce kuyruk oluşturan öğrencilerimizin durumunu hemen ötedeki rektörlük görmüyor mu?" cümleleri ile tepki gösterdi.

chpli-vekil-mahir-polatin-867-2-41.webp

Üniversite yönetimine seslenen Polat, "Yemek zamlarından sonra öğrencilere verilen burs bedelinin, günlük üç öğün yemeğe bile yetmediğini biliyoruz. Üniversite yönetimlerini yapılan zamları geri çekmeye, öğrencilere sağlıklı ve ucuz yemek hizmeti vermek zorunda olduklarını hatırlamaya davet ediyorum" cümleleri ile yemek zamlarının geri çekilmesi çağrısında bulundu.

Polat öte yandan, üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek sağlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Başkanı Tunç Soyer'e de "Üniversitelerde öğrencilerimizin maruz kaldığı fahiş yemek zamlarından sonra, evlatlarımızın mağduriyetinin bir nebze olsun giderilmesi amacıyla, İzmirimizde bulunan öğrencilerimize sıcak yemek hizmeti veren mobil mutfakları buluşturduğu için öncelikle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Tunç Soyer'e teşekkür ediyorum" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.