Kalp nakli bekleyen Eren için yapılan çağrılara ağır yorumlar

Kalp nakli bekleyen Eren için yapılan çağrılara ağır yorumlar

Sosyal medyada yapılan yorumlar Eren ve ailesini derinden yaraladı.

Ege Üniversitesi'nde 1 yıldır kalp yetmezliği nedeniyle nakil bekleyen 16 yaşındaki Eren Turgut'un ailesinin "Organlarınızı bağışlayın, Erenler kurtulsun" diyerek başlattığı kampanyaya sosyal medyada yapılan yorumlar Eren ve ailesini derinden yaraladı.

Habertürk'ten Mehmet İnmez'in haberine göre, ailenin çağrısına karşılık bazı kişilerin, "Eren'e kalbimi versem, ben ölür müyüm?", "Arkadaşımla görüştüm, canını verecek", "Ne yani, siz şimdi birisi ölsün, diye mi dua ediyorsunuz" yazdığı görüldü. Kimileri de "Tohumuna para mı verdik. Sanki yaşayınca Fatih Sultan Mehmet veya Yavuz Sultan Selim mi olacak?" şeklinde vicdansız yorumlarda bulundu. Eren'in teyzesi İnci Bacacı, "Amacımız, Eren'in nakil bekleyişini sosyal medyada paylaşarak organ bağışının önemini dikkat çekmek. Beyin ölümü gerçekleşip, organlarını bağışlamayan aileler olduğu için onlarca çocuk yoğun bakımda bekliyor. Kalp pazarlığı yaparak moralimizi bozan vicdansızları Allah'a havale ediyoruz" dedi.

Kütahya'da oturan 16 yaşındaki Eren Turgut 1 yıl önce rahatsızlanarak ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Çocukluğundan bu yana hiç rahatsızlığı olmayan ve kalp yetmezliği teşhisi konan Eren, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi'nde takılan yapay kalple yaşamaya başladı. Ancak Eren'in vücudu yapay kalbi taşıyamadı. 2 haftadır yoğun bakımda bulunan Eren için doktorlar ve aileler seferber oldu. Eren, Türkiye genelinde kalp nakli bekleyen hastalar arasında acil kodu ile birinci sırada beklerken ailesi de beyin ölümü gerçekleştiği halde organlarını bağışlamayan onlarca ailenin kararını değiştirip, bağış yapması için dua ediyor.

ORGAN BAĞIŞINDA BULUNUN
Küçük Eren'e organ bağışıyla kalp bulunması için bekleyen aile sosyal medyada da çocuklaranın sağlığına kavuşması için nakil beklediğini paylaştı. Herkesin organ bağışında bulunmasını isteyen aile, "Eren'e uygun kalp bulunması için dua edin. Organ bağışında bulunun" dedi. Eren'in teyzesi İnci Bacacı tarafından 'Eren Acil Kalp Bekliyor' başlığı ile sosyal medyaya konulan fotoğraf ve yazı kısa sürede binlerce kişi tarafından paylaşıldı. Aile, "Tek isteğimiz bir mucize olması ve Eren'e kalp nakli yapılması. Lütfen herkes Eren için dua etsin" paylaşımında bulundu. 'Acil kalp aranıyor' çağrısı yaklaşık 6 milyon kişiye ulaştı. Yorumlarda ve paylaşımlarda Eren'in sağlığına kavuşması için binlerce kişi iyi dileklerde bulundu. 

MORAL BOZAN YORUMLAR
Binlerce paylaşım ve yorum arasında Eren ve organ bağışı bekleyenlerle alay eder gibi yorumlar yapılması dikkat çekti. Kimi yorumlarda, dinen uygun olmadığı için organ bağışının sakıncalı olduğu yazılırken bazı kişiler "Siz biri ölsün diye mi dua ediyorsunuz" şeklinde paylaşımda bulundu. Bazı sosyal medya kullanıcıları da kalbini vermeye hazır olduğunu ya da kalbini parayla satacağını yazdı. Yorumlardan en ağırı ise, "Tohumuna para mı verdik. Sanki yaşayınca Fatih Sultan Mehmet veya Yavuz Sultan Selim mi olacak" paylaşımı oldu. 

ORGAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUZ
Eren Turgut'un kalp bekleyişini sosyal medyada paylaşan teyze İnci Bacacı, amacının organ bağışına dikkat çekmek olduğunu söyledi. Bacacı "Yeğenim Eren için yapılabilecek ne var diye düşündüğümde insanlara duyurmaktan başka bir şey gelmedi aklıma. Ben de sosyal medyada her yerden adeta bangır bangır bağırdım. Yaklaşık 6 milyon kişi duydu. İnsanların çoğu dualarını ve iyi dileklerini iletti. Bir diğer kesim de, cahillik ya da kötülük dolu mesajlar verdi. Yorumlara çok üzüldük, ama bizim amacımız organ bağışına dikkat çekmek. Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Ama herkes bir gün organ nakline ihtiyaç duyabilir. Beyin ölümü gerçekleşip, organları bağışlanmayan onlarca hasta var. Eğer bu insanlar bilinçli olup, organlarını bağışlamış olsaydı, Eren ve onun gibi nakil bekleyenler sağlığına kavuşmuştu. Yorumlara moralimizi bozmuyoruz. İnsanlar organların öldükten sonra toprak olmak yerine başkasında hayat bulması gerektiğini bilmeli" dedi.

YORUMLAR
** Almadan önce, vermeyi öğrenecektiniz
** Size ölülerin kalbi mi lazım abla?
**Tohumuna para mı verdik, sanki yaşayınca Fatih Sultan Mehmet veya Yavuz Sultan Selim mi olacak ?
**Ne yani siz şimdi birisi ölsün diye mi dua ediyorsunuz" 
**Arkadaşımla görüştüm, canını verecek.
**Hayattan bıkmış arkadaşım var, canını verir, konuşayım onla
**Eren'e kalbimi versem, ben ölür müyüm ?
**Başkasının kalbini istiyorsunuz, siz organlarınızı bağışladınız mı ?
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.