Kalp Yetmezliğinde Buna dikkat!

Kalp Yetmezliğinde Buna dikkat!

Özel Gözde Kuşadası Hastanesi Başhekimi ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yılmaz Ömür Otlu, kalp hastalıkları hakkında bilgi verdi.

Özel Gözde Kuşadası Hastanesi Başhekimi ve Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yılmaz Ömür Otlu, “Kalp yetmezliği kalbin pompa fonksiyonlarını yerine getirememesi ile organ ve dokulara yeteri kanı gönderememesi durumudur. Kalp yetmezliğinin kasılma ve gevşeme kusuruna bağlı olarak iki türü bulunur. Klinik olarak iki türde de hastanın hissettiği şikayetler benzerdir. Bunlar nefes darlığı, çabuk yorulma, eskisine göre daha kısa mesafeler yürüme ve bacaklarda ödem olarak gözlenmektedir. Kalp yetmezliği ileri yaşlarda daha sık görülür. Kalp-damar hastalığında, tansiyon ve şeker rahatsızlığı bulunanlarda ve aileden genetik olarak gelen bir yatkınlık varsa risk artmaktadır” diye konuştu.

dr-yilmaz-omur-otlu-3-kopyasi.jpg
TUZDAN VE SİGARADAN UZAK DURUN

Hastalığın ilerleme durumuna göre ilaç tedavisine başladıklarını ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yılmaz Ömür Otlu, şöyle devam etti: “Hekim olarak tanı koyarken hasta öyküsü, fiziki muayene, kalp grafiği çekimi, akciğer grafisi ve en önemlisi kalp fonksiyonlarının değerlendirilmesi için EKO istenmektedir. Farklı durumlarda ise tomografi, MR veya anjiyografi gibi görüntüleme yöntemlerine başvurulabilir. Kalp yetmezliği teşhisi konulduğunda öncelikle yaşam tarzı değişikleri önerilir. Özellikle tuzdan uzak durmak, sigarayı bırakmak, yaşa göre uygun egzersizler gibi değişiklikler önerilir. yoğun nefes darlığı ile başvuran hastalara da yatarak tedavi uygulaması gerekebilir. Çabuk yorulan ve nefes darlığı şikayeti olanların vakit kaybetmeden bir kardiyoloji uzmanına görünmesi gerekir. Çünkü erken teşhis ve tedavi hayatın normal sürdürülmesinde önemlidir”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.