"Kalpaksız Kuvayı Milliyeci" Karşıyaka'da anıldı

"Kalpaksız Kuvayı Milliyeci" Karşıyaka'da anıldı

CHP KARŞIYAKA’DA UĞUR MUMCU ÖLÜMSÜZLEŞTİ

25 yıl önce aracına yerleştirilen bir bomba ile katledilen, Türk basınının özgür kalemi, Kalpaksız Kuvayı Milliyeci  Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, CHP Karşıyaka’nın düzenlediği törenle ilçe binasında anıldı. Hunharca katledilişinin 25’inci Yılında düzenlenen törene Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Hamdi Süha Barlak, Karşıyaka Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Anma töreninde araştırmacı yazar Ahmet Gürel’in Uğur Mumcu’nun hayatını anlatan sunumu izlenirken duygusal anlar yaşandı.Sunumun ardından Kadın kollarının şiir korosu  ve Kemalpaşa caddesi üzerinde gençlik kollarının soğuk heykel çalışması , kitaplarının tanıtımı ve şiirlerine vatandaşın da yoğun ilgisiyle hüzünlü  bir kalabalığa dönüştü.Esnafın ve vatandaşın hepbirlikte okudukları şiirlerle Uğur Mumcu ölümsüzleşti..

İlçe Başkanı Uğur Yıldırım şunları söyledi;

25 yıl önce hunharca katledilen Mumcu yazdığı kitaplarla makalelerle bugünleri yıllar önce görmüş. Emperyalist güçlerin katlettiği kalpaksız kuvvacı Atatürk devrimlerinin  en büyük takipçilerinden birisidir. Bakın yıllar önce ne demiş Mumcu ‘‘Ben Atatürkçüyüm, Ben cumhuriyetçiyim, Ben lâikim, Ben antiemperyalistim, Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım, Ben insan hakları savunucusuyum, Ben terörün karşısındayım, Ben yobazların, hırsızların, vurguncuların, çıkarcıların düşmanıyım’’. Bu sözlerin hepsine katılıyoruz ; bizim yolumuzda bu yoldur. Dedi.

Karşıyaka belediye Başkan Vekili Hamdi Süha Barlak Şunlar söyledi;

Ankara’da 25 yıl önce karlı bir kış gününde kalpaksız devrimciyi kaybettik. Bu devrimci araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’dan başkası değildi. Araştırmacı yazarlığın o tarihte ete kemiğe bürünmüş haliydi. Devrimlerin en büyük savunucusuydu , o günlerden bu günleri gören bir araştımacıydı. Mizah yönü güçlü bir kişilikti, bu mizah yeteneğide tabiki üstün zekasından geliyordu. Emperyalistler ’in  şeriatçı mihrakların işine gelmeyen söylemleri ve araştırmalarının verdiği rahatsızlık neticesinde katledildi dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.