Karabağlar’a Kampüs FETÖ’ye Cevaptır

Karabağlar’a Kampüs FETÖ’ye Cevaptır

Üniversite Kampüsü Karabağlar’ın Olmalı

Demokrasi Üniversitesi Kampüsü’nün neden Karabağlar’da olması gerektiğini açıklayan AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, “FETÖ'nün 50 yıldır nitelikli beyinleri, akılları nasıl yıkadığını biliyoruz. FETÖ’nün ilk eğitim ve toplumsal karargahını da Karabağlar’da kurduğunu biliyoruz. Kampüs için doğru adres, bu yapılara verilecek doğru cevapların yeri Karabağlar'dır” dedi.

Karabağlar’da Demokrasi Üniversitesi Kampüsünün yer almasıyla  ilgili olarak siyaset,  iş ve sivil toplum örgütlerindeki çalışmalar her gün biraz daha hızlanarak ve artarak devam ediyor. Demokrasi Üniversitesi kampüsünün Karabağlar’da olması gerektiğini her platformda dile getirenlerin başında yer alan AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı uzun yazıyla, üniversite kampüsünün neden Karabağlar’da olması gerektiğini anlattı.

Fettullahçı Terör Örgütü’nün ilk yapılanmasını ve karargahını Karabağlar’da kurarak, burada yetişen beyinleri etkisi altına aldığına dikkat çeken Başkan Erten, bu terör örgütüne verilecek en güzel cevabın da Karabağlar’da kurulacak bir kampüsle, bu yapıya en sert şekilde cevap verilmiş olacağını belirtti.

Başkan Erten, “Demokrasi Üniversitesi neden Karabağlar'da olmalı? sorusunun cevabı çok açık!’ diyerek başlatığı yazıda şunları yazdı:

‘2009 Senesi sonlarında, Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN Başbakan iken, Akademisyen ve Siyasetçi beş arkadaş ile Başbakanlıkta bir görüşme gerçekleştirmiştik. Çözüm Süreci, İşsizlik, 2010 Referandumu konuları hakkındaki çalışmalarımızı, düşünce ve önerilerimizi Cumhurbaşkanımızla paylaşmıştık. 

Görüşmenin en can alıcı konusu, Ak Parti Döneminde Türkiye'nin her İl'de açtığı üniversiteler ile, herkesin yüksek öğrenim görme imkanına erişmesi idi. Açılan üniversitelerin Unıversal vizyonlu olması hususunun önemini anlatmaya çalıştık. Bilim, Objektiflik, Hakkaniyet ve Adaletin Teminatı Önyargısız Akletme refleksidir. Bu formasyona sahip olmayan, değişik üniversitelerde akademik ünvan elde etmiş akılların İhanet, Cinayet ve Darbe gibi eylemleri nasıl meşrulaştırdıklarına hep birlikte şahit olduk.

Cumhurbaşkanımıza, Ak Parti Döneminde Türkiye'nin Sosyal ve Ekonomik Sorunlarını, Yapısal Sorunlarını, Sistem, Rejim sorunlarını kökten ele alıp değerlendirecek bir Üniversite'nin kurulması gerektiğini ifade ettik. Devletin AR-GE’si fonksiyonunu icra edecek bir Üniversite. Boğaziçi, Bilkent, Sabancı vb. üniversitelerinin önüne, üstüne çıkacak bir üniversite kurulmasını önermiştik. Bu Üniversiteyi kuracak birikime, vizyona sahip İlim adamlarının ülkemizde mevcut olduğunu belirttik.

Cumhurbaşkanımız "2010 Referandumu Türkiye'nin Dönüm Noktası olacak. Referandumda başarılı sonuç elde edelim. Benzer toplantıları sürdürelim." dedi. Bir arkadaşımız O dönem Cemaat olarak anılan FETÖ yapısının Hükümetten daha çok Referanduma hassasiyet göstermesinin kendisini tedirgin ettiğini, Hükümetin önüne geçme refleksi içerikli bu hareketlerin endişe verici olduğunu belirtti.

2010 Referandumundan başarılı sonuç elde ettik. Ancak hemen peşinden 17-25 Aralık süreci ile karşılaştık. Ardından 15 Temmuz Hain FETÖ Girişimini Milletçe yaşadık. 

15 Temmuz sonrasında İzmir'de iki Devlet Üniversitesi kuruldu. Ege'de Celal Bayar ve Adnan Menderes Üniversiteleri mevcut. 

Cumhuriyetten Demokrasi'ye geçişte Ege'nin ve İzmir'in etkin rolünü biliyoruz.

İzmir Demokrasi Üniversitesi'nin yeni dönemde önemli misyonu bulunuyor; 20.yüzyılın Nasyonalist, Enternasyonalist, Sosyalist, Kapitalist Düşünce ve Rejimlerin insanlığa sağlayamadığı Özgürlük, Adalet, Hakkaniyet konusunda evrensel, müşterek bir Demokrasi Felsefesi öne çıkarmak.

Demokrasi tecrübesinin olumlu, olumsuz yanlarını analiz etmek, İslam'ın Medeniyet vizyonunun Demokrasi ile, Laiklilkle, inançsal, ideolojik sorun taşımadığını tesbit etmek. Demokrasi'yi Kadim Medeniyet tecrübesi ile geliştirmek.

Demokrasi Üniversitesi neden Karabağlar'da olmalı? Sorusunun cevabı çok açık!

Bundan elli sene önce İmam Hatip Lisesi, Yüksek İslam Enstitüsü Karabağlar'da kurulmuş. Mısır el Ezher Üniversitesini emsal alan Kestanepazarı Kampüsü Karabağlar'da kurulmuş.

Milli Görüş'ün Düşünce Altyapısını oluşturan, Adil Düzen'i Siyasi Doktrin olarak İnsanlığa anlatan Akevler Kooperatifi Karabağlar'da kurulmuş. İslam'ı sadece İnanç yönü ile değil, Ekonomik ve Sosyal Düzen yönü ile ele alan ve bu düşünceleri bilimsel olarak temellendiren, Uygulama esaslı Ortaklık yapısı Karabağlar'da öne çıkarılmış. İslam'ın Demokrasi, Laiklik, Çağdaşlık ile sorunlu olmadığını, bu kavramları aşan Adil, Özgürlükçü, Hukukun Üstünlüğünü referans alan Çağdaş İslam Düşüncesi burada neş'et etmiş. Bu yapı içerisinden çok sayıda uluslararası ölçekte Akademisyen, Siyasetçi, Devlet Adamı, Bürokrat yetişmiştir.

Bu büyük potansiyeli fark eden terör örgütü başı GÜLEN, 1970'li yılların başında Akyazılı Vakfı'nı Karabağlar'da kurmuş. İlk Eğitim Kampüsü Yamanlar''ı Karabağlar'da kurmuş. 

Yasallığı, Açıklığı, Çağdaşlığı, Demokrasi'yi referans alan Medeniyet vizyonlu İslam anlayışını kesmek, boğmak, bozmak ve yerine gizli kod adlı, Hukuku ve şeffaflığı reddeden Batıni, Kripto bir yapı olan Fetö ilk hamlesini Karabağlar'da yapmış.

Radikal İslamcı eğilimler, Hareketlerin Merkezi Karabağlar. Aynı şekilde Milliyetçilerin.

Türkiye'nin her yerinden yoğun göç almış bir yer Karabağlar. Dolayısı ile Türkiye'nin çoğulcu tüm unsurlarını bünyesinde barındıran yer Karabağlar.

Dergahlar, Tasavvuf Akımları, Cemevleri de Karabağlar’da güçlü yapılar. Aynı şekilde ideolojik sol fraksyonlar'da burada.

İki yüz bini aşkın nüfus, plansız alanlarda yaşıyor.Planlama, Kentleşme sorunları olan bir yer Karabağlar.

Karabağlar tüm yönleri ile İzmir'i, Türkiye'yi derinden etkileyen Düşüncelerin, İdeolojilerin, Hareketlerin buluştuğu yer.

Kentsel Dönüşümü ile birlikte Sosyokültürel Dönüşümünü Üniversite ile gerçekleştirmek istiyor.

Sonuca gelirsek, Demokrasi Üniversitesi Karabağlar'da Kampüsünü kurarak, Türkiye'ye ve Dünya'ya İslamın, Medeniyet ve Kültür değerlerimizin Çoğulcu Demokrasi ile birlikte geliştirilebilecek, yücetilebilecek bir imkanı yakalayabileceğini düşünüyorum. 

Bu anlayıştan ilham alarak, en başından beri, Türkiye'ye Vizyon çizecek, yeni Doktrin'in altyapısını oluşturabilecek evrensel bakış açısını öne çıkaran; bir ideolojinin, bir cemaatin, tarikatın değil, Düşünce Ekollerine ev sahipliği yapabilecek bir Üniversite'yi Karabağlar'da hayal ediyorum.

İzmir Demokrasi Üniversitesi kurulduğu günden bu yana bu görüş ve talebimi ısrarla gündeme getiriyorum.

Evet, bu konuda tevazu göstermeyeceğim. Kimse kusura bakmasın; Karabağlar'da Üniversite fikri ilk olarak tarafımdan gündeme getirilmiştir. Bu konuyu başta İzmir Milletvekillerimizle, Genel Başkan Yardımcımızla, defalarca paylaştım. Çevre ve Şehircilik Bakanımızla, TOKİ Başkanımızla, İzmir Valimizle, Sayın Başbakanımızla defalarca paylaştım.

Kentsel Dönüşüm ile halkımız arasında çıkar paralelliği, karşılıklı güven ve dayanışmanın önünün üniversite ile açılmasını istiyoruz.

Karabağlar'da herkes üniversite konusunda büyük bir heyecan taşıyor. Üniversite tüm Karabağlar'ın talebidir. Bu ortak talebimizi daha güçlü bir ses ve irade olarak ortaya koyacağız.

FETÖ'nün 50 yıldır nitelikli beyinleri, akılları nasıl yıkadığını biliyoruz. İlk eğitim ve toplumsal karargahını da Karabağlar’da kurduğunu...

Doğru adres, bu yapılara verilecek doğru cevapların yeri Karabağlar'dır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.