Karabağlar’da büyük iftar Sofrası

Karabağlar’da büyük iftar Sofrası

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar proğramın vatandaşların yoğun katılımıyla gerçeleştirildi.

 

İftar sonrası konuşma yapan İlçe Başkanı Kazım Erten, Karabağlar’ın daha çağdaş bir ilçe olması için İzmir  Demokrasi Üniversitesi’nın kampüsünün ilçeye  kazandırmak zorunda olduklarını ve bunun için her birlikte çalıştıklarını söyledi.Ramazan ayında, evlere giderek, mahalle ve sokaklar iftar sofraları kurarak Karabağlılarla biraraya gelen AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı, Bozyaka Pazar yerinde büyük iftar sofrası düzenledi. Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç, AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Abdurrahman Tosun, Karabağlar Müftüsü Feyyaz İdin, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, mahalle başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda misafir katıldı. 
İftarda kısa bir konuşma yapan AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten,İzmir Demokrasi Üniversitesi kampüsünün Karabağlar sakinlerinin hakkı olduğuna vurgu yaptı. Başkan Erten, “ Ramazan ayı içinde Kuran bizi,  insanlık kendi sorunlarıyla ilgili açıklıklar getirebilsin, doğruyu yanlıştan, iyiyi kötüden,  faydalıyı zararlıdan ayırabilsin diye Kuran ramazan ayında nazır olmuştur buyurmaktadır. Ramazan iftar buluşmasında, depremlerle başlayan bir uyarılarla karşı karşıyayız. Ve bizler ülkenin en büyük kentsel dönüşüm alanı olan bir ilçede yaşıyoruz. Deprem riski olan bir şehirdeyiz. Kentsel dönüşümü hızlandırılması konusunda çalışmalar yapıyoruz, hızlandırmaya çalışıyoruz. Bizim de halk olarak kentsel dönüşüm konusunda uzlaşmacı bir yapı içinde olmamız gerekiyor. Allah korusun şiddetli bir depremde sonuçlarına katlanamayacağımız şeylerle karşı karşıya kalabiliriz.50 yıllık bir binanın yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Çünkü hayatınızın garanti altına alınması gerekiyor.

Türkiye’nin 45 vilayetinden daha büyük bir nüfusa sahip ilçede yaşıyoruz. Karabağlar’ın gelişmesinin bir üniversete ile yapılması gerektiğini ilçe başkanı olduğumdan beri söylemekteyim.  Karabağlar sınırları içinde zmir demokrasi üniversitesi yerleşkesi bulunuyor. İstiyoruz ki Karabağlar, hem kentsel dönüşümünü sağlasın hem de ünversitesiyle  kampüsü ve yerleşkesiyle kentsel gelişmesini sağlasın, moderm ve çağdaş bir ilçe olsun.  Bunu hep birlikte, elbirliğiyle, gerek kaykamalığmıızla, gerek sivil toplum kuruluşlarıyla, gerek yerel iktidarla birlikte bunu Karabağlar’a kazandırmak için bir çaba içindeyiz. Karabağlar sosyal kültürel dönüşümünü gelişmesini üniversitesiyle tamamlasın.” Dedi.

unnamed-(1)-248.jpg

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.