Karabağlar’da Demokrasi Rüzgârı Esecek

Karabağlar’da Demokrasi Rüzgârı Esecek

MHP Karabağlar İlçe Başkanı İbrahim Uğur’un başlattığı “Demokrasi Karabağlar’a Çok Yakışıyor Platformu” hayata geçiyor.

Yeni kurulan Demokrasi Üniversitesinin kampüs yapılarının Karabağlar’da kurulmasını amaçlayan platforma Kaymakam Mehmet Sadık Tunç ve Belediye başkanı Başkan Selvitopu’ndan sonra AKP ve CHP’den de destek geldi.

Kapatılan İzmir Üniversitesi yerine kurulan Demokrasi Üniversitesi Kampüslerinin Karabağlar ilçe sınırlarında yapılanması için MHP Karabağlar ilçe teşkilatı tarafından atılan “Demokrasi Karabağlar’a Çok Yakışıyor Platformu” adımı büyük destekle gerçeğe dönüşüyor. Şu ana kadar resmi adımları attık gördüğümüz destek karşısında son derece mutlu olduk diyen MHP Karabağlar İlçe Başkanı İbrahim Uğur platform kurma çalışmalarında son durumu anlattı.

Sayın Tunç, Büyük Güç

“Demokrasi Karbağlar’a Çok Yakışıyor Platformu” için birinci adımımız elbette ki ilçe kaymakamımız Sayın Mehmet Sadık Tunç Beyefendiyi ziyaret edip, düşüncelerimizi kendisiyle paylaşmak oldu. Bizi devletimizin yüksek duyarlılığıyla karşılayan değerli kaymakamımızın ortaya koyduğu hassasiyet ve yol göstericilik bizlere güç verdi. Yaşadığımız şehre hizmet etme bilinç ve gururumuzu arttırdı. Onun destek ve ilgisi şimdi daha sağlam adımlar atmamızı sağlayacak” diyen Uğur, İlçe Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile yaptıkları görüşmeyi de aktardı. MHP ilçe başkanı İbrahim Uğur sözlerini şöyle sürdürdü;

Selvitopu bir Karabağlar Sevdalısı

Belediye Başkanımız Sayın Muhittin Selvitopu’ nun desteklerinden emin olarak kendisiyle buluştuk. Çünkü biliyoruz ki kendisi ilçemize hizmet etme gayretiyle dolu bir Karabağlar sevdalısı. Gerçekten de öyle oldu. Seçimler de rakip olabiliriz fakat hizmette sayın belediye başkanımızdan hiç partizanlık görmedik. İşte bu güzel yaklaşımlar bile Demokrasi Üniversitesinin ilçemize ne kadar yakıştığını ortaya koyuyor. Bizim de tek gayemiz ilçemiz kazansın, Hemşehrilerimiz faydalansın, Karabağlar sosyal ve ekonomik olarak güçlensin. Başkanımızın da konuyu böyle değerlendirdiğini bilmek tabii ki başarı umudumuzu artırdı.

Erten’le Yolu Yarıladık

AKP Karabağlar İlçe Başkanı Sayın Kazım Erten Beyin kararlılığı ve konuya olan yaklaşımı yolu yarıladığımızın işareti oldu. Meseleyi Hükümetimizin tüm bakanlıklarına ve milletvekillerine taşıyacağını söylemesi Karabağlarımız için Sayın Erten’in büyük bir kazanç olduğunu ortaya koydu. Ayrıca Sayın Erten’in Üniversite’nin “Demokrasi” ismini almasında büyük emeği var. Dediğim gibi bizim baş olma hevesimiz yok, bir Türk Milliyetçisi ve Karabağlar sevdalısı olarak hizmetten başka bir şey düşünmüyoruz. O sebeple AKP ilçe teşkilatının önemli desteğine ihtiyacımız var.

Yıldız, Karabağlar’ın Dinamiklerinden Biri

CHP İlçe Başkanımız Sayın Ali İhsan Yıldız’a yaptığımız ziyaretten de çok güçlü ayrıldık. Çünkü karşımızda Karabağlarımızın tüm meselelerine hâkim ve sorunlara çözüm yolları sunabilen bir siyasetçi vardı. Kendisi gerçekten ilçemizin dinamiklerinden biri... Demokrasi Üniversitesi Kampüs yapılanmalarının tümünün ilçemizde oluşması için de büyük gayret göstereceklerini söyledi. Sayın Yıldız’ın katkısı bizim için çok değerli ve anlamlı.

Ahenkle Çalışacağız 

Demokrasi Üniversitesi Kampüslerinin Karabağlar’da kurulması için yola çıkan ve “Demokrasi Karabağlar’ a Çok Yakışıyor Platformu” nu hayata geçirmeye çalışan MHP Karabağlar İlçe Başkanı İbrahim Uğur bundan sonraki adımları için de şunları söyledi; dava arkadaşlarımızla birlikte büyük bir ciddiyetle çalışıyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde de gördük ki, hem mülki amirimiz sayın Tunç, hem belediye başkanımız sayın Selvitopu hem de AKP ve CHP ilçe başkan ve teşkilatları ilçemiz için büyük kazançlar. Başaracağımızı düşünüyorum. Bizim tek amacımız Karabağlarımıza hizmet etmek.

Yaşattığımız Demokrasiyi üniversite olarak da hayata geçireceğiz. Demokrasi Karabağlar’ın markası olacak. Bundan sonra yine paydaşlarımız ile birlikte STK’ları meseleye ortak edeceğiz. Sayın Valimizden ve Sayın Büyükşehir belediye Başkanımızdan destek isteyeceğiz. Uzundere’deki arazinin üniversitemize tahsis edilmesi için mücadele vereceğiz. Konuyu TBMM gruplarına taşıyacağız. Muhtarlarımızla çalışacağız. Afiş, broşür ve imza kampanyalarımızla halkımızı konu üzerinde bilinçlendirip hep birlikte ilçemize bir eser kazandıracağız. Çünkü üniversite demek, ilim demek irfan demek, ekonomik kazanç ve iş imkânı demek.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.