Karabağlar’da Eşofmanlı Şevket Hoca hikâyesi!

Karabağlar’da Eşofmanlı Şevket Hoca hikâyesi!

Karabağlar’da Eşofmanlı Şevket Hoca hikâyesi!

31 Mart Yerel Seçimleri bitti mi?

Belediye Başkanları koltuklarına oturdu mu?

Meclis Üyeleri mazbatalarını alıp komisyonlara girdiler mi?

Artık ‘KRAL ÇIPLAK’ deme zamanı geldi sanırım.

Seçim dönemini biz gazetecilerden daha iyi takip eden yoktur, olamaz da.

Herkes kendi tarafından olaya bakarken biz gazeteciler, kamuoyunun tarafından baktığımız içindir ki herkesle konuşurken en çok da bir taraf olmayanlarla konuştuğumuz içindir ki tespitlerimiz hep doğru çıkmıştır.

Seçim öncesi kim kazanır, kim kazanmaz konusunda özellikle yazmadık, yazmak istemedik.

Siyasetin demokrasi şenliğine gölge düşürmemek adına, yanlış yapanın yanlışını örtüp dikeni gül gibi göstermemek, doğru yapanın doğrusunu görmeyip diken gibi göstermemek adına.

Karabağlar'da AK Parti’nin seçimi kaybedeceğini ise hiç yazmadık.

Çok söyledik!

Eşofmanlı Şevket Hoca misali!

AK Parti’nin Karabağlar'da seçimi kaybedeceğini ilk defa saha çalışmalarında çoğu meclis üyelerinin adet yerini bulsun diye olduğu zamanlardan şikâyetler arttığında söyledik.

AK Parti’nin Karabağlar'da seçimi kaybedeceğini ikinci defa ilçe teşkilatında özellikle de Ana Kademe Yöneticilerinin neredeyse hiç sahalarda olmadığı konusunda serzenişlerin arttığı zamanda söyledik.

AK Parti’nin Karabağlar'da seçimi kaybedeceğini seçim strateji olarak dikeylere yüklenip, yataydaki seçmeninin ihmal ettiği konusunda dert yananların aradığı zamanlarda söyledik.

AK Parti’nin Karabağlar'da seçimi kaybedeceğini birkaç bin kişilik iftar programına binlerce insanın gelip, orucunu açmadan çoluk çocuk evlerine gönderildiği, isyan edilen, yuh çekilen anların videolarını izledikten sonra söyledik.

AK Parti’nin Karabağlar'da seçimi kaybedeceğini Karabağlar’ın sokaklarını dahi bilmeyenlere meclis üyeliği listelerinde yer verildiği anlarla ilgili gelen yorumları okuduğumuzda söyledik.

AK Parti’nin Karabağlar'da seçim kaybedeceğini, Karabağlar’ın demografik yapısında seçmen olarak güç kabul edilen Malatyalıları, Sivaslıları, Erzurumluları, Manisalıları, Konyalıları küstürdüğü konusunda eleştiriler geldiğinde söyledik.

AK Parti’nin İzmir’de kazanmaya en yakın ilçesi olarak seçimlere girdiği Karabağlar üstüne üstelik en çok oy alabilecek adayla girdiği seçimleri işte bu yüzden kaybetti.

Kimse emekli maaşlarına sığınarak kendisini AK kaşık gibi göstermeye çalışmasın.

Emekli maaşı çekenler, belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin emekli maaşı vermeye veya emekli maaşlarını attırmaya yetkili olmadığını bilmeyecek kadar saf insanlar değil!

Karabağlar İlçesi, tarihinde 4.defa belediye başkanını seçti.

AK Parti bu seçimde olduğu gibi hiçbir seçimde bu kadar güçlü adayla çıkmamıştı!

Karabağlar'da mevcut belediye başkanı aday adayı olmasına rağmen aday gösterilmediği, Bornova’dan Karabağlar’ı bilmeyen ithal adayla seçime girdiği, yani karşı tarafın çarşısının karışık olduğu bir dönemde AK Parti Karabağlar'da kazanmaya hiçbir zaman bu kadar yakın olmamıştı.

Siyaset bu, demokrasi bu.

Ne yaparsanız yapın, bazı şeyleri doğru yapmayanlar, hiç yapmayanlar yüzünden sizin yaptıklarınızın da seçilmediğiniz için hiçbir anlamı kalmıyor.

Her şeye rağmen Karabağlar'da güzel bir demokrasi şölenine neden olan AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Sadık Tunç, belediye başkanı olamasa da Karabağlar tarihinde güçlü ve denk bir seçim yarışın yaşanmasına neden olduğu için teşekkürü sonuna kadar hak ediyor.

Teşekkürü hak etmeyenler çok.

Onlar aynaya baktıklarında kendilerini, bir ceket, bir koltuk olarak görüyorlar.

Geldikleri tepeden geri geri gitmeleri seçimi kaybetme hüznü yaşayan Karabağlar’daki AK Partililerin tek beklentisi.

Daha da UZUN yazmaya gerek yok!

Arif olanlar anlar!

Hasan, Hüseyinler anlamasa da olur!

65dc8c500a129.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.