Karabağlar'dan Çanakkale gezisine yoğun ilgi

Karabağlar'dan Çanakkale gezisine yoğun ilgi

Karabağlar Belediyesi tarafından 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası kapsamında Çanakkale ve Gelibolu Yarımadası'na anma gezisi düzenlendi. Yoğun ilgi gören geziye 6 otobüsle 276 kişi katıldı.  

Karabağlar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen Çanakkale gezisi büyük ilgi gördü. Geziye Karabağlar ilçe mahalle muhtarları, dernek ve çeşitli sivil toplum kuruluşları üyelerinin yanı sıra Karabağlar Kent Konseyi üyeleri de katıldı.

Kafileyi Başkan Selvitopu uğurladı

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu,  yolculuk öncesi 276 kişilik kafileyi ziyaret ederek, kafile üyelerine iyi vakit geçirmeleri dileğinde bulundu. Ardından da hareket saatine kadar kafile üyeleriyle sohbet ettikten sonra onları uğurladı. Üçyol Uğur Mumcu Parkı'ndan hareket eden 6 otobüslük kafile, sabahın erken saatlerinde Çanakkale'ye ulaştı. Kahvaltının ardandın da vapurla Gelibolu Yarımadası'na geçildi.  

Kahramanlık destanı anlatıldı

Türkiye'nin her yerinden ziyaretçilerin akınına uğrayan Yarımada’da farklı güzergahlarda şehitlik ve anıt ziyaretleri gerçekleştiren kafile, uzman rehberlerle tabyaları, Seyit Onbaşı Anıtı ve Çanakkale Deniz Savaşları'nın yapıldığı bölgeleri ziyaret etti. Gezinin ikinci bölümünde kara savaşlarının yapıldığı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün de başarılar gösterdiği bölgeler ziyaret edildi. 1915 yılında meydana gelen Çanakkale Savaşı'nda yaşananlar olaylar ve Türk Askeri'nin kahramanca mücadelesi kafileye anlatılırken, Conk Bayırı, Atatürk Anıtı, Meçhul Asker Mezarı, gerçek şehitlikler ve temsili şehitlikler, Çanakkale Şehitler Abidesi ziyaret edildi.

Orada bulunmanın heyecanını yaşadılar

Duygusal anların yaşandığı ziyarette kafile üyeleri, bir tarihin yazıldığı Çanakkale-Gelibolu Yarımadası'nda bulunmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, Karabağlar Belediyesi'ne gezi için teşekkür ettiler. Gezi boyunca bol bol hatıra fotoğrafı çekilen kafile üyeri, esnaftan Çanakkale Hatırası hediyelik eşyalar da almayı ihmal etmediler.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.