Karaciğer yağlanması olanlar bu kürü içsin

Karaciğer yağlanması olanlar bu kürü içsin

Dr. ibrahim Saraçoğlu karaciğer yağlanmasına karşı mucize kür tarifini söyledi.

Tıp dünyasında Hepatomegali olarak anılan Karaciğer büyümesi, çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Bebeklerde ve çocuklarda da görülebilir bir rahatsızlık olan karaciğer büyümesi tedavisi için teşhis çok önemli bir detaydır. Karaciğer büyümesi belirtileri ve tedavi yöntemi nelerdir merak ediyorsanız, sizler için hazırladığımız yazıya göz atın.


Karaciğerin çeşitli nedenlere bağlı bir biçimde hacim olarak genişlemesi karaciğer büyümesi olara adlandırılan bir sağlık sorunudur. Bebeklerde ve çocuklarda da görülebilen bu sağlık sorununu tedavi edebilmek için hastalığın teşhisi yapılmalı ve ona göre bir tedavi yöntemi belirlenmelidir. Karaciğer büyümesi belirtileri ve sebepleri nelerdir, nasıl tedavi edilir, gelin birlikte göz atalım.
 

Karaciğer büyümesi neden olur?

-Aşırı alkol tüketimi
-Karaciğer yağlanması
-Viral hepatit
-Glikojen depo hastalıkları
-Kronik kalp yetmezliği
-Karaciğer kanseri
-Siroz
-Kan enfeksiyonları
-Otoimmün hastalık
-Beze humması(virüs enfeksiyonu)
-Obezite
-Lösemi(kan ya da ilik kanseri)
-Lenfoma(lenf bezi kanseri)
-Karaciğer metastazı

Karaciğer büyümesi belirtileri:

-Sağ üst karında ağrı
-Mide bulantısı
-Kas ağrısı
-Sarılık
-Karında şişme
-Diş etlerinde kanama
İshal
-Kanlı dışkı ve idrar
-İştah ve kilo kaybı
-Vücutta meydana gelen morarmalar
-Çabuk yorulma
 

Karaciğer büyümesi nasıl tedavi edilir?

Karaciğer büyümesi tedavisinin belirlenebilmesi için öncelikle tomografi ve röntgen ile hastalığın teşhisi yapılmalıdır. Bu süreçte kişinin karaciğer büyümesine neden olan alkol ve yağlı yiyecek tüketiminden de uzak durması gereklidir. Hastalığın nedenine göre kansere bağlı karaciğer büyümelerinde kemoterapi ve radyasyon tedavisi; şeker, hepatit ve karaciğer hasarına bağlı olarak gelişen karaciğer büyümelerinde ise doktorun önerdiği ilaç ile tedavi olmak gerekmektedir.
 

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu karaciğer temizleme kürü

Prof. Dr.İbrahim Saraçoğlu karaciğer büyümesi sorunu olan kişilere maydanoz kürü tavsiye ediyor. Kürü hazırlamak için 15 tane maydanozu blendırda rendeleyin, üzerine yarım limon suyu ve yarım bardak su ekleyin ve karıştırın. Elde edilen karışımı sabahları kahvaltıdan önce aç karnına tüketin. Etkili olabilmesi için bu kürü 15 gün boyunca tüketin, sonra bir hafta verip tekrardan 15 günlük süreçte tüketin.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum