Karataş, İl Başkanlığı için adaylığını açıkladı

Karataş, İl Başkanlığı için adaylığını açıkladı

CHP İl eski Başkanı Kemal Karataş, 7 Ocak'ta yapılacak olan İl Başkanlığı'na aday oldu.

CHP İl Kongresine sayılı günler kala il başkanlığına aday olan isimler resmi açıklamaları yapmaya başladı. Dün İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Deniz Yücel'in ardından bugün de CHP İl eski Başkanı Kemal Karataş, il binasında yaptığı basın açıklamasıyla adaylığını açıkladı. Karataş, "Tekrar bütün belediyeleri geri alma ve en yüksek oyumuzu alma vaadiyle adayım" dedi.

"YA ATATÜRK’ÜN KURDUĞU LAİK ÜLKE ORTADAN KALDIRALACAK YA DA GERİCİ BİR İKTİDAR EGEMEN OLACAK”
 

Karataş, "Öncelikle yeni yılınız kutlu olsun. Nasıl kutlayacağız bilmiyorum ama yine de kutlu olsun. Yılbaşı kutlamalarına bile bu siyasi iktidar nasıl yasak getiriyor görüyorsunuz. Dışarıda eğlencelere engel getiren siyasi bir iktadar var. KHK'larla ülkeyi dizayn etmeye çalışıyorlar. Önümüzde seçimler var. 2019 yılına giderken, ya Atatürk'ün kurduğu laik ülke ortadan kaldıracak ya da gerici bir iktidar egemen olacak" şeklinde konuştu.

"AKP’NİN İZMİR’İ ELE GEÇİRME POLİTİKALARINA DUR DEMEK İÇİN ADAY OLDUM”


Geçmişte yapılan seçimlerde bile bu ülkenin rejimini değiştirecek seçimler yapılmadığını dile getiren Karataş, "Sokaktaki insanlar korkuyorlar. Herkes korkuyor. 2019 yılında ya bunu durdurcagiz ya bunu durduracağız.  Ben de bundan kaynaklı 7 Ocak'ta yapılan kongreye adaylığımı koyuyorum. Bu duruma banane diyemeyiz. Çağdaş, laik bir ülkede yaşamak istiyorsak bu kavganın içinde olmak zorundayız. Bu yüzden AKP'nin İzmir'i ele geçirme politikalarına dur demek için aday oldum. Ben uzun yıllar siyaset yaptım. Başarılı bir siyaset yaptığımı düşünüyorum. Geçmişe bakarsınız ne demek istediğimi görürsünüz" diye konuştu.
 
"KAYBETTİĞİMİZ BELEDİYELERİ KAZANMAYA GELİYORUM”

CHP İzmir'i  2019'a hazırlamak istediğini belirten Karataş, "Bu toplumda Cumhuriyet Halk Partsi'nin daha güvenilir olmasi için ant içtim. Benden sonra 8 belediyemizi kaybettik. Ben bunları geri almaya geliyorum. İzmir halkı, hep Cumhuriyet Halk Partisi'ne destek vermiştir. Bundan dolayı tembelleşmeyecek bir parti kuracagiz. Eğer 30 ilçeyi alamazsam örgütümü toplarım, güven oyuna başvururum. Hiç bir koltuğa yapışacak bir insan değilim. Bu kararı veririken ilçe başkanları komitesi kuruldu. Ben de hiç bir arkadaşa haber vermeden geldim buraya ve aday oldum. Tekrar bütün belediyeleri kazanma ve en yüksek oyu alma  vadiyle geliyorum" ifadelerine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.