KARDEŞLİK İÇİN “SURLARDAN SULARA”…

KARDEŞLİK İÇİN “SURLARDAN SULARA”…

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi ile Diyarbakır Bağlar Halk Eğitim Merkezi'nin birlikte yürüttüğü “Surlardan Sulara” Projesi ayakta alkışlandı.

 

Karşıyaka Belediyesi Suat Taşer Sahnesinde Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi ile Diyarbakır Bağlar Halk Eğitim Merkezi'nin birlikte yürüttüğü “Surlardan Sulara” Projesi çerçevesinde iki merkezin halk oyunları ekibi sahnede değişik yörelerden oyunlar oynayarak kardeşlik mesajı verdi.

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ebru Yılmaz Yücel ve Diyarbakır Bağlar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Umut Özekinci’nin yaptıkları konuşmalarda birlik ve kardeşlik çağrısı yapıldı.Halk Eğitim Merkez Müdürü Yücel “Surlardan Sulara” Projesi için 1 yıldır hazırlandığı, ilk gösterinin Diyarbakır’da yapıldığını, oraya gittiklerinde çok iyi ağırlandıklarını belirtti. “Diyarbakır’ın tarihi dokusu, surları ile ünlü. Bizde orada kardeşliği, dostluğu gördük. Hoş geldiniz. Mavi sulara yeşili getirdiniz” dedi.Diyarbakır ekibi davul zurna ile oynarken aynı anda Karşıyaka ekibi zeybek oyunu ile sahnede yer aldı. Bu iki ekibin birlikte oyunu, davetliler tarafından ayakta alkışlandı.Gecenin sonunda davetlilerin sahneye çıkarak oyuncular ile halay çekmeleri seyirciler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.Geceye Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, İzmir Memur Sen Sendikası Başkanı Ali Musa Bina, Diyarbakır ve Karşıyaka milli eğitim yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.Karşıyaka’ya gelen Diyarbakır Bağlar Halk Eğitim Merkezi ekibi ile Foça’da balık yenildi, tekne turu yapıldı. İzmir’in değişik yerleri gezdirildi.Diyarbakır'dan gelen Bağlar Halk Eğitim Merkezi protokolü ve Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi protokolü Foça'da akşam yemeğinde buluştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.