Karınca ısırdıktan sonra böyle görünüyorsa...

Karınca ısırdıktan sonra böyle görünüyorsa...

Özelliklere yaz aylarında ortaya çıkan karınca ısırıklarında cildiniz böyle oluyorsa...

Maalesef hiçbirimiz sinek ısırıklarına karşı dokunulmaz değiliz. Bu mesele özellikle yaz aylarında daha da sıkıcı bir hal alıyor. Bazen sizi tam olarak neyin ısırdığını tanımlamak oldukça zordur. Farklı böcek farklı hastalıklar bulaştırır bu yüzden sizi hangi böceğin ısırdığını anlamak çok önemlidir. İşte tanımanız gereken böcek ısırıkları…

Eşekarısı

Eşekarısı tarafından sokulan alan kırmızılaşır ve ciddi şekilde şişer. Kabarıklıklar meydana gelebilir. Eşekarısı ısırığı çok kötü bir acı yaşatır. 

Eşekarısı ısırığından sonra eğer kulak ve dudaklarınız morlaşma ve solunum problemi yaşamaya başlarsanız acilen bir doktora gitmelisiniz.


Arı

Arı sokmasından sonra arının iğnesi soktuğu bölgede kalabilir, onu çıkarmanız gerekir. Arı sokmasında genellikle cilt kırmızılaşır ve şişer. Yanma ve keskin bir acıdan sonra şiddetli bir kaşıntı ortaya çıkar. 

Eğer alerjik değilseniz sıkıntı burada biter. Ancak arı zehrine karşı alerjiniz varsa ciddi solunum problemleri yaşayabilirsiniz.
 

Yaban arısı

Yaban arısı sokması belirtileri arı sokmasına benzer. Yaban arısının soktuğu bölge kızarır ve şişer, ağrı, yanma ve kaşıntı hissi yaşanır. Hatta kanama bile olabilir. Bir yaban arısı sizi birden çok sokabilir. Anafilaktik şoka girebileceğinizden alerjiniz olup olmadığını bilmeniz çok önemli.
 

Sivrisinek

Sivrisinek ısırıkları ciltte minik kırmızı şişlikler bırakır. Sivrisinekler sizi ısırdıklarında tükürüklerini derinizin içine bırakırlar. Bu tükürük kanınızı inceltir ve ciltte kızarma, kaşınma ve şişmeye neden olur.
 

Kene

Vücutta kene ısırması sonrası kırmızı bir nokta oluşur. Keneler ısırdıkları insan içinde uzun süre durabilir, kanınızı içip büyümeye devam edebilir.

Keneler birçok ciddi hastalığa sebep olabilir. Bu yüzden keneyi vücudunuzdan çıkardığınız halde kırmızı nokta gitmezse ve büyümeye devam ederse acilen bir doktora görünmelisiniz.
 

Pire

Pire ısırıkları alerji veya sivrisinek ısırıklarıyla karıştırılabilir çünkü ciltte minik kırmızı şişkinlikler oluşur. Ancak sivrisinek ısırıklarının aksine pire ısırıkları çok acı verir ve sebep oldukları kaşıntı çok daha şiddetlidir.

Pireler genellikle bacakları ısırır ve sadece uyuyan kişileri ısırırlar. Bir pire sizi birden çok kez ısırabilir. Bu yüzden bacaklarda 1 ila 2 cm aralığında bir sürü kırmızı nokta çıkabilir. Pireler çok ciddi enfeksiyonlara sebep olabilirler.
 

Karınca

Çoğu karınca insanlar için herhangi bir tehlike arz etmez. Ancak ateş karıncasının ısırığı zehirlidir. Alerjik reaksiyonları hatta anafilaktik şoka sebep olabilir. Ateş karıncasının ısırığı ciltte iz bırakan püstüllere sebep olur.
 

Karasinek

Karasinek ısırığı çok acı verir ve sivrisineklerin aksine karasinekler insan kanı içer. Karasinek ısırığı önce küçük kırmızı bir nokta olarak ortaya çıkar. Zamanla bu nokta şişer ve kaşınmaya başlar. Karasinekler birçok farklı hastalık taşıyabilirler.
 

Bit

Saç ve tüy köklerin olduğu yerlerde sivrisinek ısırıkları gibi görünen küçük kırmızı noktalar fark ederseniz bir bit tarafından ısırılmış olabilirsiniz. Isırıklar birbirinden birkaç santim uzaklıkta olur ve deri delinmiş gibi görünür. Bitler çok ciddi hastalıklar taşıyabilirler.
 

Tahtakurusu

İlk bakışta pire veya sivrisinek ısırıklarına benzeyen tahtakurusu ısırıklarını ayırtmanı yolu yakınlıklarına bakmaktır. Tahtakurusu ısırıkları birbirine çok yakın olur ve ciltte bir yol çizmiş gibi görünür. Bu ısırıklar sivrisinek ısırıklarından daha acılıdır.

Kaynak: Bright Side

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.