Karşıdan karşıya geçerken neden çapraz yürünür?

Bazı trafik kuralları (gelenekleri demek daha doğru olur) vardır ki eşine benzerine Türkiye'den başka bir yerde rastlanmaz. En bariz örnekleri trafik lambaları kırmızıdan sarıya döner dönmez kornaya asılmak... Hatta ışıklarda en önde olmasına rağmen el alışkanlığından mıdır nedir sarı ışıkta kendi kendine korna çalan taksi şoförü gördüğümü de söyleyebilirim. Bunun dışında ambulansın peşine takılmak, sol şeritten kağnı gibi yavaş gitmek gibi örnekleri de sıralayabiliriz.

Peki bu saydığımız saçmalıklar trafikte yalnızca sürücülerle mi sınırlı? Elbette değil. Yaya olarak da trafik kurallarını kendisine göre uyarlayan bilinçsiz bir güruh da mevcut. Göze görünen örneklerden birisi de yaya geçidinde karşıdan karşıya geçerken yaya geçidini çarpraz kullanarak araç yolunu işgal etmek olur dersek abartmış sayılmayız. Çizgilerle belirtilen yaya geçidini kullanan yurdum insanı varacağı menzili birkaç metre kısaltmak adına çarpraz yürüyüşler yaparak benzerine sadece Türkiye'de rastlayabileceğimiz bir görüntüyü sunabiliyor. 

Yazılarda da çoğunlukla bu hususlara değinerek trafikte daha bilinçli olabilmek adına bazı ince detaylara değiniyorum ama bilmekte fayda var: ''Trafik kurallarına uymak kadar, uyarmak da faydalı bir harekettir''

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum