"Karşıyaka Belediyesi Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmıyor"

"Karşıyaka Belediyesi Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmıyor"

KARŞIYAKA ANIT PROJESİ HAKKINDA GÖRÜŞ ve AÇIKLAMALAR

     Karşıyaka’nın simgesi , belediyemizin logosunda da yer alan Atatürk, Annesi ve Kadın Kadın Hakları Anıtı; çiğnenmekte olan kadın haklarının Atatürk ve kurduğu Cumhuriyet ile yücelmeye başladığını simgeler. Ulu önder Atatürk, annesi Zübeyde Hanım, mermi taşıyan Türk Anası, Cumhuriyet ve Demokrasi ile başlayan seçme, seçilme ve her dalda yetişen uğraş veren Türk Kadınlarını simgeleyen kabartma figürler vardır. 1972 yılında Mimar Erkal Güngören ve Prof. Dr. Tamer Başoğlu tarafından yapılmış, Cumhuriyetimizin 50.yılı 1973 yılında açılmıştır.
    Böylesine kentiyle bütünleşmiş, yapımı için şehir içi vapur hatlarına kumbaralar konularak halkın destekleriyle hayata geçirilen, Karşıyaka’nın simgesi haline gelen 43 yıldır dimdik ayakta duran, tarihe şahitlik etmiş anıt neden kaderine terkedilmiş, bakımsız bırakılmıştır? Bu kültürel mirasa hak ettiği saygı ve önemi niye CHP ‘li Karşıyaka Belediyesi göstermemiştir. Sosyal demokrat belediyeciliği benimsediğini iddia eden CHP ‘li Karşıyaka Belediyesi kentlinin ve kentin değerini ilgilendiren projeleri daha katılımcı ve tarihe saygılı olarak yürütmek zorundadır.
     Bütçesini ve zamanını kentin öncelikli sorunlarını çözmekle mükellef olan CHP ‘li Karşıyaka Belediyesi neden tarihi değerleri yıkıp yerine tekrar ölçeklendirerek aynısını yapacak? Yeni projeler kente sosyo-ekonomik değer katacağına bu proje ile kime, kimlere, hangi yandaş firmalara rant sağlanacak. CHP ‘li Karşıyaka Belediyesi açık veren, geliri giderini karşılamadığını beyan ettikleri bütçesini, kentin acil sorunlarını çözen rasyonel, kamu yararına olan projeler üretmek için harcamalıdır. Abartılmış maliyetlerle, proje yaptım demiş olmak için projeler yapılmamalıdır.
     Milliyetçi Hareket Partisi Karşıyaka İlçe Teşkilatı olarak bu kaynakların doğru yerlerde harcanması, kamu yararına projeler üretilmesi için konuyu yakından takip edeceğimizi kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.