Karşıyaka Belediyesi'nden Sokaklara Estetik Dokunuş

Karşıyaka Belediyesi'nden Sokaklara Estetik Dokunuş

Karşıyaka Belediyesi, 4 yılda, kentin farklı noktalarındaki 60 bin metre karelik alanda parke taşlarını ve su kanallarını yeniledi.

15 bin ton asfalt serimi yapıldı. Altyapı malzemelerini şantiyede üreten belediye, bu sayede maliyeti de düşürdü.


 
SOKAKLAR YENİLENİYOR!


2014 yılından bu yana altyapı çalışmalarına aralıksız devam eden Karşıyaka Belediyesi, ilçenin her noktasında yaptığı çalışmalarla fark yarattı. Karşıyaka’nın her mahallesinde sürdürülen onarım ve yenileme çalışmaları kapsamında, 4 yılda, kaldırımlara, 34 bin 700 metrekare parke taşı, 27 bin adet oluk ve kanalet döşendi. Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleriyle, 155 sokakta 15 bin ton asfalt serimi yapılırken, 32 bin adet çim bordür de parklardaki yerini aldı. 2 bin adreste beton yapıldı. 8 bin adreste ise moloz temizliği gerçekleştirildi.

MALZEMELER ŞANTİYEDE ÜRETİLİYOR!


Nergiz, Yalı, Bostanlı ve Fikri Altay mahallelerindeki bazı sokaklar başkan sona yenilendi. Düzenleme yapılan sokaklarda, ilgili kurumlar aracılığı ile enerji hatlarının yer altına alınması da sağlandı. Altyapı çalışmaları için Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde 6’şar kişilik 2 ekip oluşturan Karşıyaka Belediyesi, sokaklarda kullandığı tüm ürünleri kendi şantiyesinde üreterek maliyeti de en aza indirdi.

HEDEF: DAHA MODERN KARŞIYAKA


Karşıyaka’yı daha yaşanabilir ve modern hale getirmek için çalıştıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Sokaklarımızı daha da güzelleştirmek ve çağdaş bir görünüm kazandırmak için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen talep ve öneriler doğrultusunda daha güzel, daha modern, huzurlu bir Karşıyaka bizim öncelikli görevimiz. Kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle henüz yenilenemeyen sokaklarımız da var ancak en kısa sürede onları da bitireceğiz. Bunun için de gece gündüz demeden, aralıksız olarak, hep aynı azim ve kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.