Karşıyaka Starları Türkiye Beyzbol 1. Ligine yükseldi…

Karşıyaka Starları Türkiye Beyzbol 1. Ligine yükseldi…

Türkiye Ragbi Federasyonu tarafından Ankara Kızılcahamam'da düzenlenen Türkiye Erkekler ve Bayanlar Beyzbol-Softbol Ligi terfi şampiyonası sona erdi ve Karşıyaka Starları Türkiye Beyzbol 1. Ligi’ne yükseldi.

18 takımın katıldığı şampiyonaya kısa bir hazırlık dönemi geçiren Karşıyaka Starları ile Bostanlıspor İzmir’i birlikte temsil etti. Karşıyaka Starları grubundaki ilk maçında Kırıkkale Gençlikspor’u 14-2 yenerek çeyrek finale yükseldi. Yarıfinal için turnuvanın en güçlü ekiplerinden Titans ile eşleşen Karşıyaka Starları maça iyi başlamasına karşın 6-1 kaybetti ve yarı final şansını yitirdi. Ancak bu sonuca rağmen gelecek yıl ilk kez düzenlenecek Türkiye Beyzbol 1. Ligi’nde yer almayı garantiledi. 
Bostanlıspor ilk turda şansız bir kura çekti ve turnuvada şampiyonu olan Ali Fuat Cebesoy’a kafa tutmasına karşın 3-0 yenildi.  Grubundaki sürpriz sonuçlar sonrası turu geçemedi. 
Beyzbol 1. Ligine yükselen Karşıyaka Starları, önümüzdeki sezon Eskişehir Ali Fuat Cebesoy SK, Titans, Mersin Akdeniz SK, Kemer Sarpspor, İBB Şehit Polis M. Erdoğan SK, Bursa Squash SK, Proje Lansman SK, Bursa Hentbol SK, Mersin Göçmenspor ile mücadele edecek. 
Karşıyaka Starları Spor Kulübü Başkanı Avni Erboy, İzmir’İn ilk bezybol takımı olan Bostanlıspor’un kardeş kulübü olan Karşıyaka Starları’nın gelecek yıl ligde İzmir ve Ege’yi temsil edeceğini belirtirken, “Karşıyaka, İzmir ve Ege’yi tek takım olarak temsil edeceğimiz için mutluyuz ancak sorumluluğumuz da ağır. Bunun bilinciyle gelecek yıla hazırlanacağız. Bu arada Bostanlıspor’u da 1. Lige 2. Takımımız olarak çıkaracağız” dedi.     

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.