Karşıyaka'da 8 Mart'a dolu dolu program

Karşıyaka'da 8 Mart'a dolu dolu program

Karşıyaka Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için dolu dolu bir program hazırladı.

 

Karşıyaka Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için dolu dolu bir program hazırladı. Haftaya yayılan program kapsamında hem matine ve konser gibi renkli etkinlikler gerçekleştirilecek hem de kadın haklarına ilişkin farkındalık yaratılacak.

SÖYLEŞİ, TİYATRO, SERGİ

Karşıyaka Belediyesi’nin Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Sendikacı, Yazar, CHP PM Üyesi Yaşar Seyman, “Karşıyaka Söyleşileri”ne konuk olacak. “Kadın Mücadelesi Yaşam Mücadelesidir” başlıklı söyleşi, 7 Mart Çarşamba saat 18.00’de Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek. Karşıyaka Kent Konseyi Engelliler Meclisi Tiyatro Grubu ve Kadın Meclisi tarafından yine 7 Mart saat 20.00'de Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nde “Anamız Avradımız Yarimiz” adlı tiyatro oyunu sahnelenecek.

RENKLİ ETKİNLİKLER

8 Mart’ta da farklı tesislerde pek çok etkinliğe imza atılacak. Kadınlar, Gondol Kafe-Restoran'da saat 19.30’da gerçekleşecek ‘Mikrop ile Kadınlar Matinesi’nde eğlenceli saatler geçirme imkanı bulacak. Hikmet Şimşek Sanat Merkezi’nde de Soprano Zibelhan Dağdelen ve özel orkestrası, Broadway müzikallerinin unutulmaz şarkılarıyla sanatseverleri selamlayacak. Etkinlik saat 20.00’de başlayacak. Çarşı Kültür Merkezi, Şef Çiğdem Sabuncuoğlu yönetiminde Türk Müziği Korosu’nun “Kadın ve Atatürk” konserine ev sahipliği yapacak. Yrd. Doç. Dr. Türkan Başyiğit de konuşmacı olarak katılımcılarla buluşacak. Karşıyaka Belediyesi THM ve TSM Koroları Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda konser verecek. Aynı sahnede, 9 Mart saat 14.00’te de Karşıyaka Belediyesi - SESKEM Kadınlar Matinesi Konseri olacak. 

EL EMEKLERİ SERGİLENİYOR

Karşıyaka Belediyesi Üretici Kadın Kooperatifi’nin 5 Mart’ta belediye binası sanat galerisinde beğeniye sunduğu “El Sanatları Sergisi” 9 Mart’a kadar açık kalacak. 8 Mart’ta Bostanlı Sanat Galerisi’nde Belma ve Okan Çarga’nın karakalem ve monogram çalışmalarından oluşan “10 Büyük Cumhuriyet Kadını” sergisi açılacak ve 11 Mart’a kadar ziyaret edilebilecek.

KARŞIYAKA’YA YAKIŞACAK!

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında, her yıl olduğu gibi Karşıyakamızın aydınlık kimliğine yakışır bir programa imza atıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı etkinliklerimize davet ediyoruz. Hak mücadelesi veren ve yaşamını emekle şekillendiren tüm kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.