Karşıyaka’da birlik sofrası Kadir Gecesi’nde de kurulacak

Karşıyaka’da birlik sofrası Kadir Gecesi’nde de kurulacak

Karşıyaka Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve hemşehri derneklerinin temsilcilerini iftarda bir araya getirdi.

Başkan Akpınar’ın ev sahipliğindeki buluşmada, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Belediye, Kadir Gecesi’nde de Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı önünde yaklaşık 10 bin kişilik dev iftar sofrası kuracak.
 

STK VE DERNEKLER BULUŞTU
 

Ramazan Ayı’nın bereketini iftar sofralarına taşıyan Karşıyaka Belediyesi, kentin önde gelen sivil toplum kuruluşları ve hemşehri derneklerinin temsilcilerini Yamanlar Mesire Alanı’nda buluşturdu. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve eşi Zehra Akpınar ile CHP PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, milletvekili adayları ve muhtarların da katıldığı yemekte yaklaşık 250 kişi bir araya geldi. Dualarla iftar yapan konuklar, birlik ve beraberlik mesajları verdi.
karsiyaka_3458.jpg

10 BİN KİŞİLİK SOFRA
 

Karşıyaka Belediyesi ayrıca, her yıl olduğu gibi bu Kadir Gecesi’nde de dev bir organizasyona imza atacak. 10 Haziran Pazar günü, baştan sona yenilenen Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı önü, Anayasa Meydanı’nda yaklaşık 10 bin kişiyle iftar yapılacak. Her kesimden katılımcılar, aynı sofra etrafında, Ramazan’ın bereketini paylaşacak.
 

STK ANLAYIŞIYLA HİZMET
 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Sivil toplum kuruluşları, demokrasi anlayışı ile birlikte ortaya çıkan toplumsal yapılanmalardır. Bir ülkenin demokrasi kalitesi, sivil toplum kuruluşlarının hayata müdahale edebilme gücü ve bağımsızlığıyla ölçülür. Tüm dünyada STK’ların ve hemşehri derneklerinin yönetime katıldığı ülkeler başarılıdır. 4 yıl önce göreve geldiğimde, ‘Yerel yönetimleri ülkenin en büyük sivil toplum örgütü haline dönüştürmek gerekir’ demiştim. Biz bu anlayış içinde; resmi daireden öte, bir STK olarak halkımıza hizmet ediyoruz. Sizlerle de daima birlik ve beraberlik içinde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Dayanışma örneği sergilediğimiz iftar sofralarımızın en büyüğünü Kadir Gecesi’nde kuracağız. Hemşehrilerimizi bu anlamlı buluşmaya bekliyoruz” dedi.
 
CHP İl Başkanı Deniz Yücel de “Ramazan bereket, birlik ve beraberlik demektir. İftar sofrasında sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duydum. Birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, bu güzel tabloların devamını diliyorum” diye konuştu. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.