Karşıyaka'da Judo Şampiyonası'na muhteşem final

Karşıyaka'da Judo Şampiyonası'na muhteşem final

Karşıyaka Belediyesi ve Türkiye Judo Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen “Minikler Judo Türkiye Şampiyonası” muhteşem bir finalle sona erdi.

63 ilden 1050 sporcunun katıldığı dev organizasyonda, kıran kırana müsabakalar yaşandı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcular başarılarını madalyayla taçlandırdı.


1050 SPORCU KATILDI
 

Karşıyaka’yı sporun başkenti haline getirmek için her branşta önemli organizasyonlara imza atan Karşıyaka Belediyesi, bu yıl ikinci kez ‘Minikler Judo Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Türkiye Judo Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen şampiyona, 13-15 Temmuz tarihleri arasında, Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Organizasyona 63 ilden, 215 kulüp ile 1050 minik judocu katıldı. 187 antrenör ve 50 hakem görev yaptı. 


MADALYA SEVİNCİ
 

Şampiyonada 2006-2007 doğumlu sporcular, kiloya göre 10 kategoride mücadele etti. Her kategoride dereceye giren sporculara madalya verildi. Büyük ilgi gören turnuvada sporseverler de minik judocuları yalnız bırakmadı. Üç gün boyunca tribünleri dolduran Karşıyakalılar, ellerinde Türk Bayrakları ile sporculara destek oldu.


“GURUR DUYDUK”
 

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Judo gücümüzü ve zekamızı en doğru şekilde kullanmamızı öğreten bir sanattır. Bizim mücadelemiz daha özgür, barış içinde yarınlara uyanmak, çocuklarımızı böyle bir ülkede yetiştirmektir. Bu turnuva ile de Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce çocuğumuzu bir araya getirmekten büyük gurur ve mutluluk duyduk. Hepsini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. 


Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz da “Bizlerden desteğini esirgemeyen Karşıyaka Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Mutlu Akpınar ile Karşıyaka Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’ne teşekkür ediyor, şampiyonaya katılan ve dereceye giren tüm sporcularımızı tebrik ediyorum” diye konuştu.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.