Kaya'dan vatandaşla bire bir mesai

Kaya'dan vatandaşla bire bir mesai

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Buca'da esnaf ziyaretleri yaptı, sivil toplum kuruluşları ve hemşehri derneklerini ziyaret etti, vatandaşlara yeni sistemi anlattı.

Esnafların "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" hakkında oldukça net düşündüğünü söyleyen Kaya, "Günlerdir sahadayız, İzmir'i sokak sokak, karış karış geziyoruz. Esnaflarımızla sürekli istişare halindeyiz. Gördüğümüz tablo şu, esnafımız meseleye oldukça olumlu bakıyor. Bizim esnafımız, ahlakın, disiplinin, dayanışmanın yapı taşıdır. Bizim esnafımız, kendi kar ve zararıyla birlikte, sokağının, mahallesinin, şehrinin, ülkesinin ve milletinin kar ve zararını da hesap eder. Ülkesinin zarar etmesini asla istemez. Devletinin, ülkesinin ve milletinin faydasını ister. Esnafımız çok iyi bilmektedir ki, Türkiye'nin geçmişte yaşadığı tüm sorunların temelinde kaos vardır, kavga vardır, güvensizlik vardır. Ancak buna rağmen biz Türkiye'yi son 15 yılda 3 kat büyüttük. İstikrar ve güven ortamını tesis edip koruyarak bu başarıyı yakaladık. Şimdi diyoruz ki, bu istikrar ve güven ortamı kalıcı hale gelsin. Esnafımız 5 Nisan 1994'te, Şubat 2001'de olduğu gibi bir daha krizlerle karşı karşıya kalmasın. Türkiye, darbelerin, krizlerin, kaosların sebebi olan yönetim sisteminden kurtulup, istikrarın ve güvenin garantisi olacak yeni yönetim sistemine kavuşsun. Bunun için esnafımızdan destek istiyoruz. Bunun için vatandaşlarımızdan destek istiyoruz" şeklinde konuştu. 

MİLLETİMİZ HER ŞEYİN FARKINDA 

Esnaf ziyaretlerinden sonra, Buca'da AK Parti İlçe Gençlik Kolları tarafından kurulan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Tanıtım Standı'nı ziyaret eden Kaya, burada vatandaşlarla sohbet etti. Standı ziyaret eden vatandaşlardan, 16 Nisan'da yapılacak halkoylamasında 'büyük, güçlü, istikrarlı ve müreffeh Türkiye için' 'evet' demelerini isteyen Kaya, "Biz vatandaşlarımızdan 'evet' oyu istiyoruz, destek istiyoruz. Ancak şunu özellikle belirtmek istiyorum ki, halkoylamasına götürülen anayasa değişiklikleri ile ilgili her türlü görüşe, her türlü tercihe saygılıyız. Vatandaşlarımız 'evet' verdiğinde de, 'hayır' verdiğinde de bizim vatandaşlarımızdır, kararlarına sonsuz saygı duyuyoruz, kendilerinin başımızın üzerinde yeri var. Biz 'tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet' için 16 Nisan'da 'evet' diyeceğiz. Sistemle ilgili kafasında soru işaretleri olan herkese de gerçekleri anlatıyoruz. Muhalefet istediği kadar çarpıtsın, yalanlarla insanlarımızı kandırmak için uğraşsın. Milletimiz her şeyin farkında" dedi. 

HEMŞEHRİ DERNEKLERİNİ ZİYARET ETTİ 

Buca'daki programlarına, Serhad Bölgesi Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Ahlat Kültür ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret ederek devam eden Kaya, hemşehri derneklerinin üyelerine yeni sistemi anlattı. Yeni bir sistemle, güçlü bir geleceği hedeflediklerini vurgulayan Kaya, "Birliğimiz için, dirliğimiz için, çocuklarımız için, memleketimiz için 'evet' diyoruz" sözlerini sarf etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.