Kemal Kılıçdaroğlu, gündemi değerlendirdi

Kemal Kılıçdaroğlu, gündemi değerlendirdi

Maltepe Ekonomi Forumu'nda gündemi değerlendiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, liyakata aykırı atamalarla yozlaşmanın arttığına dikkat çekti.

İstanbul'da Maltepe Ekonomi Forumu'nda gündeme ilişkin dikkat çekici açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Siyasetçi devleti yönetmeye kalkıyorsa hesap vermesi lazım. Kesin Hesap Komisyonu kuracağız, başkanı ana muhalefet partisinden olacak, yürütme organı harcamaların hesabını muhalefete verecek” dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında öne çıkanlar şöyle:

"Devlet saydam olmalı. Harcadığım verginin nereye gittiğini bilmeliyim. Siyaset ahlaklı ve erdemli olmalı. Vergilerin sağlıklı ve adil bir şekilde toplanıp toplanmadığını bilmek zorundayız. Bunun için Ulusal Vergi Konseyi'ni kuracağız ve herkes vergilerini kontrol edebilecek. Ödediğimiz vergilerin hesabını soracağız ve demokrasi güçlenecek.

353285-814x458.png

Ben ödediğim vergilerin hesabını soramıyorsam o ülkede demokrasi yoktur.

Yeni kadrolar, yeni kurallar ve yeni kurumlar... Bu kurumlarda görev alanların hedefe kitlenmesi gerekiyor. Eğer stratejimiz yoksa hedefe kitlenemezler.

Demokrasi yoksa adalet ve yargı bağımsızlığı yoktur. Demokrasi yoksa yabancı sermaye de yoktur. Yok olan demokrasiyi var edip var olan baskıcı rejimi yok edeceğiz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.