Kemalpaşa unutmaz ama yine de hatırlatalım

Kemalpaşa unutmaz ama yine de hatırlatalım

Kent Haber Yayın Grubu İmtiyaz Sahibi Mikail Karataş yazdı; Kemalpaşa unutmaz ama yine de hatırlatalım

2019 yerel seçimlerinde her şey çok güzel olacaktı, heyecanları tavandan sekiyor, umutlarına diyecek yoktu. Meydanlarda başkan adayı yerine meclis üyesi adayı (Başkan Yardımcısı) bol keseden vaatlerde bulunuyordu.

Şapkadan çıkanların hesabını yapmak bile mümkün değildi, millete icraat yerine umut aşılanıyordu.

En başından söylemekte fayda var. Keşke ben yazdıklarımdan utansaydım ama biz o gün onları yaşamasaydık, söylentileri duymasaydık, kirli ittifaklara şahit olmasaydık.

Öyle ki bugünün medya patronlarından tutun geçmişte AK Parti'de görev almış marifeti kendinde görenler bile seçimin kaybedilmesi için ‘düşmanımın düşmanı dostumdur’ diyerek platform adı altında AK Parti'ye seçim kaybettirmek için her yolu deniyor ve bunu da mübah görüyorlardı.

Kimler kimler vardı. Dünün CHP’lisi bugünün AK Partilisi, dünün SP’lisi bugünün YRP’lisi, dünün AK Partilisi bugünün CHP’lisi….

Seçimlere sayılı günler kaldı. 31 Martta yerel seçime gideceğiz lakin havada sadece ‘buranın horozu benim’ diyen başkanın ‘horozun başını kopartan’ yardımcısı tarafından verilen balon vaatler var. Meydanlarda yine halka umut aşılayan CHP’nin adayı Türkmen bu defa milletin ferasetine toslayıp, umduğunu bulamayacak gibi görünüyor.

Kazanın doğurduğuna inanan kitle kazanı kalaylama yarışına girdi. Biri de çıkıp demiyor ki o gün ‘Türkmen Başkan sözü verip tutmadığın bugün ben başkan yardımcısıydım. Yapamadım’ diyen biri yarın kim bilir hangi yalanları göle çalıp "Ya Tutarsa" dememizi bekliyor. Yok öyle! Kemalpaşa bilir; gerçek belediyecilik AK Partidir.

Taklitlerinden sakınmak gerek YRP’nin genel başkanı kamyonet kasasından poz vererek mesaj vermeye çalışıyor. Kamyon aynı kamyon olabilir ama kasadakiler farklı…

Cumhurbaşkanı Sn. Erdoğan Malatya’da şunları söyledi: "Hem bize kaybettirmek için çalışıp hem de bizim gölgemizde yürümek isteyenlere müsaade etmeyiz. Sadece yalan yanlış konuşacak siyaseti domine etmeye çalışacaksınız. Bunun adı siyasi şantajcılıktır." Muhatabı gayet açık sözlerdi bunlar.

Efkan Ala’nın değerlendirmeleri de aynı yöndeydi: “Yeniden Refah Partisi'nin girdiği yerlerde seçimlere kendisinin kazanma ihtimali yok ama kendisi orada seçime girdiği için CHP'nin kazanma ihtimalini artırıyor. Aslında verilen oy, doğrudan CHP'nin, belediyeyi kazanmasına yardımcı olmuş oluyor”

Sn. Cumhurbaşkanı ve Sn. Ala’nın açıklamalarını yanı ortada dönen oyunu anlamak için müneccim olmaya lüzum yok. Yani hesap ortada, durum görülüyor.

Son olarak bizi güçlü kılan gerçektir, ama gerçeği görmeye en fazla ihtiyacı olan da siyasetçilerdir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.