Kemalpaşa’da örnek çevre projesi

Kemalpaşa’da örnek çevre projesi

Kemalpaşa’nın ilk ve tek 4 yıldızlı oteli olan Ramada Hotel &Suites İzmir Kemalpaşa, ilçede öğrenim gören ilk ve ortaokul öğrencilerine çevre bilincini aşılıyor.

Otel, çevreye duyarlı hizmetini tescillendirmek için Yeşil Yıldız Belgesi alımı çerçevesinde hayata geçirdiği projede öğrencilere doğayı korumanın yollarının anlatıldığı sunumlar gerçekleştiriyor. Çevre bilinci ve çevreye duyarlılık olmak üzere iki konu başlığı altında düzenlenen sosyal sorumluluk etkinliği, ilk olarak pilot okul olarak seçilen Kemalpaşa Atatürk İlköğretim Okulu’nda yapıldı.

Görsel anlatımlarla aktarıldı

Egesis Çevre Danışmanlık Uzmanı Çevre Mühendisi Hatice Doğan tarafından verilen eğitimlerle öğrencilere çevreye karşı daha duyarlı olunması için neler yapılması gerektiği görsel anlatımlarla aktarıldı.

 

Önemli olan bilincin yayılması

 

Başlattıkları projenin devamlılığının kendileri için önemli olduğunun altını çizen Kemalpaşa Ramada Hotel &Suites Genel Müdürü Selin Avşar İnanlı, öğrencilere çevre bilincini aşılamayı amaçladıklarını söyledi. İnanlı, Yeşil Yıldız Projesi ile bölgede ilk ve tek uluslararası marka olarak hizmet veren Ramada’nın öncülük yaptığı proje ile  herkesin sahip çıkması gereken doğa konusunda küçük yaşlardaki öğrencileri bilinçlendirdiklerini kaydetti.

Çevreye duyarlılık gelişiyor

Kemalpaşa Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Namık Kemal Ertaş ise, Ramada Kemalpaşa Oteli ile birlikte okullarında verdikleri çevre eğitimlerinin çok yararlı olduğuna dikkat çekerek, öğrencilerin eğitimler sayesinde çevre duyarlılıklarının daha da geliştiğini vurguladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.