Kenan Sofuoğlu Travel Turkey İzmir’de

Kenan Sofuoğlu Travel Turkey İzmir’de

Turizm alanında önemli katılımcıları bir araya getiren 11. Travel Turkey İzmir’de kurulacak motosiklet parkuru ve gösterilerle spor turizmi de yer alıyor.

Dünyaca ünlü Türk motosiklet yarışçısı, Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu Travel Turkey İzmir’in açılışında olacak. Sofuoğlu,açılışta hem hayranlarıyla buluşacak hem de kurulacak parkurda motorcularla bir araya gelecek. 

7 – 10 Aralık 2017 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB ortaklığıyla, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde fuarizmir’de düzenlenen 11. Travel Turkey İzmir’de Tükiye Motosiklet Federasyonu iki stant ile yer alıyor. 

Standların birinde dünyanın en önemli 10 organizasyonundan biri olan Dünya Motokros Şampiyonası’nın Afyon ayağı, diğer stantda ise Yakın Karadeniz Baja Rallisi tanıtılacak. Ayrıca fuarizmir otoparkına kurulacak bir parkurda da motosikletler yarışacak. Motosiklet hayranları dört gün boyunca motor gösterilerini izleyebilecek. 

Gurur vesilesi 
Yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi veren Türkiye Motosiklet Federasyonu İdari Asbaşkanı Mahmut Akülke, şunları söyledi: 

“Travel Turkey İzmir Fuarı’na iki standla katılıyoruz. Dünyada en önemli on spor organizasyonundan biri olan, MXGP diye adlandırılan Dünya Motokros Şampiyonası’nın bir ayağını Ege’nin Afyon ilinde yapacağız. Şampiyona altı kıtada canlı olarak yayınlanıyor, 186 ülke canlı takip ediyor. Dünyada bir milyon 400 bin canlı yayın izleyicisi, 36 ülkeden sporcusu bulunuyor. Yurtdışından binlerce izleyicisi var. Spor turizminin ekonomik tanıtım olarak ülke bölge lehine nelerin yapılabileceğini gösteriyor. Bu organizasyonlar umarım Ege ve İzmir’de daha da sıklaşır. Bu kapsamda bununla ilgili bir standımız var. Ayrıca ulusal bazda yapılacak Yakın Karadeniz Baja Rallisi dört gün sürecek. Ralli 450 kilometre. Düzce’nin yedi ilçesinde yapılacak. 0 rakımdan iki bin 600 rakıma çıkan bir organizasyon. Organizasyonları İzmir’de tanıtmaktan çok mutluyuz. Hem de spor turizmini de İzmir’in, Ege’nin ve ülkenin gündemine getirmek de ayrı bir gurur vesilesi.” 

Akülke, fuar süresince dört gün boyunca etkinlikleri olacağını belirterek,” En önemlisi dışarıda kurduğumuz Extreme Enduro parkurunda sporcularımız kıyasıya mücadele edecek. Gün içinde birbiriyle mücadele ederken seyircilere de enteresan görüntüler verecekler. 15 ile 20 motosiklet arasında katılım bekliyoruz. Hafta sonu daha da yoğunlaşacak. Tüm Egelileri, İzmirlileri bu organizasyona bekliyoruz” dedi. 

Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu’nun da fuarda bulunacağını açıklayan Akülke, “Ülkemizi başarıyla temsil eden, milli sporcumuz Dünya Supersport Şampiyonu Kenan Sofuoğlu açılışa katılacak. İki standımızda da hayranlarıyla buluşacak” diye konuştu. 

Enduro nedir? 
Enduro Sporu, motosiklet – arazi sporu için kullanılan uluslararası terimdir. Enduro sporunda başarı hıza değil, motosikletin ve sürücünün dayanıklılığına ve güvenirliğine bağlıdır. Enduro Yarışları iki farklı şekilde düzenlenir. Motocross yarışının aksine genellikle toplu olarak start alınmaz.
Kenan Sofuoğlu Travel Turkey İzmir’de

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.