Kendi Ürettiği Dronla Liderliği Kaptı

Kendi Ürettiği Dronla Liderliği Kaptı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde eğitim hayatını sürdüren üniversite öğrencisi Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve kendi imkanları ile hazırladığı dronla Türkiye Dron Ligi’ne (TDL) lider başladı.

İlginin dünya genelinde her geçen gün arttığı ve Drone Uçuş Kulübü tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen, 32 yarışmacının katıldığı Türkiye Drone Yarış Ligi başladı. İlk etabı İstanbul’da gerçekleştirilen Lig’de mücadele eden Turgutlu Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi (TURBEM) üyesi MCBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Elektronik bölümü öğrencisi Kaan Atahan Ceylan yarışmaya lider olarak başladı.

Turgutlu’da kendi hazırladığı dronla lige hazırlanan ve hedefini Türkiye’yi dünya klasmanında temsil etmek olduğunu belirten Kaan Atahan Ceylan, “Drone Uçuş Kulübü tarafından Türkiye'de ilk kez düzenlenen, Türkiye Drone Yarış Ligi 32 yarışmacının katılımı ile başladı. Volkswagen Arena'da başlayan drone yarışlarında özel olarak hazırlanan pistte drone kullanmaktaki hünerlerimizi sergiledik. Yarışlar 6 etapta gerçekleşecek ve sırasıyla İstanbul, Samsun, Antalya, İzmir ve tekrar İstanbul etabıyla Türkiye birincisi belli olacak. Türkiye birincisi Amerika'da düzenlenecek dünya şampiyonasında bizi temsil edecek. Ben Türkiye Drone liginde kulüp olarak geliştirmiş olduğumuz drone ile yarışıyorum ve şuan bu ligde birinciyim. Türkiye Drone ligi beş etaptan oluşan bir yarışma. Bu etaplar sonucunda alınan puanlara göre ülkemizi yurt dışında temsil etme hakkını kazanıyoruz. Ben bize Turgutlu Gençlik Merkezinin kapılarını açan ve burada lige hazırlanmamıza ve kendimizi geliştirmemize imkan veren Turgutlu Belediye başkanı Turgay Şirin’e de ayrıca teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Öte yandan TDL'nin birinci etap finalinde en iyi zamanın konuk pilotlardan DroneRacers takımının ''Oh Guy Fpv'' takma adlı pilotu Karan Gharbharan 'ın olduğunu belirten Kaan Atahan Ceylan “Diğer konuk DroneRacers pilotu “Jedeye” takma adlı Vince Irie ise genel klasmanda 5'inci sırada yer aldı. Türkiye Drone Ligi'nin sezon boyunca her etabında yabancı konuk pilotlar da yer alacak. Yabancı konuklar Türkiye Drone Ligi'ndeki puanlamaya dahil edilmeyecekler” dedi.

Öte yandan Türkiye Dron Ligi’ndeki puan durumu ve sıralama şu şekilde;

Birinci, 18 puanla Kaan Atahan Ceylan

İkinci, 14 Puanla Berkcan Hacımusalar

Üçüncü, 12 puanla Mert Bilaloğlu

Dördüncü, 10 Puanla Evren Eşbe

Beşinci, 8 Puanla Berat Özdemir

Altıncı, 6 puanla Ersin Gürel

Yedinci, 4 puanla Buğra Kaan Kabakçı

Sekizinci, 3 puanla Dennis Riessbeck

Dokuzuncu, 2 Puanla Celaleddin Demir

Onuncu, 1 puanla Levent Oktay

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.