Kerem Ali Sürekli, "CHP’li yerel siyasetçileri sokakta göremiyorsunuz”

Kerem Ali Sürekli, "CHP’li yerel siyasetçileri sokakta göremiyorsunuz”

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, Radyo Romantik Türk’te Necati Bahçeci ile Gündem programının bu haftaki konuğu olarak gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kerem Ali Sürekli, "CHP’li yerel siyasetçileri sokakta göremiyorsunuz” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “İzmirliler için geçen bu 3 yıl kayıp yıllar arasında yerini aldı. Ben Aziz Kocaoğlu’yla da çalıştım. Ama hem kendi içinde hem de İzmirliler için bir mukayese yaparsak bu 3 yıl tamamı ile kayıptı. Bizlerde dolaşıyoruz, sürekli sahadayız, İzmirlilerle yapılan sokak röportajlarını da izliyoruz. Herkes çok şikayetçi, biz vatandaşımızın her zaman yanındayız, süt zamlandığında da, indirim uygulandığında da, elektrik zamlandığında da teşvik uygulanıp normale döndüğünde de ama CHP’liler ne zaman sokakta dolar 12 bandını aştığında sonra normale döndüğünde kimse yok ortada, İzmirliler yağmur sonrası alt yapı taştığında yerel yönetimlerden kimse yok yada ulaşım sıkıntıya girdiğinde kimse vatandaşa nasılsın demiyor. CHP’li yerel siyasetçileri sokakta göremiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“İZMİR’DE YAPILAN AŞK, ÇİÇEK, BÖCEK, LAYLAY LOM”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir ile ilgili yatırımları hakkında konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Yatırımların çoğu Aziz Kocaoğlu döneminde başlayan ve bu döneme sarkan projeler, yeni başlanmış İzmir’e katılmış bir proje yok. Bakın İzmir’in en belirgin problemleri nedir? Alt yapı, ulaşım ve kentsel dönüşüm problemidir. Nitekim bu süreçte İzmir’de bir deprem yaşandı. 31 Ekim 2021 tarihinde yaşadık, bu süreçte ciddi bir yağış yaşandı ve alt yapıdan yine sınıfta kalındı. Körfez sorunu var, Harmandalı çöplüğü problemi var. Bunlarla ilgili başkan ne dedi? Ne yaptı? Demeyeceğim çünkü hiçbir şey yapmadı. Başkan ilk olarak alt yapın sorununu, kentsel dönüşüm sorununu şu tarihte çözeceğiz dedi çözmedi. Cemreler düşerken İzmir küme düştü.

whatsapp-image-2022-04-01-at-14-33-02-728x410.jpeg

Başkan seçim vaadinde 100 günde İzmir’de akıllı kavşaklarla ulaşım sorununu çözeceğiz demişti. 1000 gün geçti. Nerede akıllı kavşak var? Bir elin parmaklarını geçmez. Bu 3 senede trafik sorununu tam yaşamadılar çünkü pandemi vardı, okullar kapalıydı, vatandaşlarımız evlerinden çalışıyordu. Bu zamanı değerlendirip trafik ve alt yapı sorununu çözebilirlerdi. Ulaşımda yeterli tedbir alınmadığı için bugün bu aksamalar oluyor. Üçyol metrosu 10 yılda bitti. Esnafta çok çekti, şimdi aynı sorun Buca için baş gösterdi. Buca metrosunda sıkıntı yaşıyorlar. 529 milyon lira fazla veren firmaya ihaleyi verdiler. Bizde bunu dile getirdik neden daha fazla veren firmaya verdiniz açıklayın, bunun hukuki gerekçelerini söyleyin. Bize dünya bankasından rapor aldık, her şey kuralına uygun dediler. Tabi ki kuralına uygun olup olmadığını hukuk denetleyecek, hukukta şuan itibari ile denetimini gerçekleşiyor. Yürütmeyi durdurma kararı çıktı” dedi.

“BÖYLE BİR ÜSLUP DEVLET ADAMLIĞINA YAKIŞMAZ, AYIPTIR”

Buca metrosu temel atma töreninde yaptığı konuşmada projelerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir imzası yüzünden beklediğini iddia eden, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yaptığı çağrıyı hatırlatan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “ Tunç Başkan Buca metrosu temel atma töreninde topluluğu görünce çıkıp ‘Ankara’da projelerimiz bekletiliyor. Cumhurbaşkanının tek imzası ile gerçekleşecek projelere özellikle bekletiliyor’ dedi. Bende kendisine açık çağrıda bulundum hangi projeniz bekletiliyor, söyleyin lütfen diye ama bir cevap alamadım. Ayıptır bu tavır bu üslup İzmir Büyükşehir Belediye Başkanına, devlet adamlığına yakışmaz. Tekrar çağrımı yineliyorum açıkla hangi projeniz bekliyor, öyle lafı söyleyip kaçmak olmaz. Genel Başkanlarını bile yanılttılar” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.