Kesme Çiçeğin Kalbinde Festival Zamanı

Kesme Çiçeğin Kalbinde Festival Zamanı

Menderes Belediyesi tarafından19-20 Mayıs tarihlerinde 7’inci Menderes Çiçek Festivali düzenlenecek.

Menderes Belediyesi’nin Menderes Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneğiyle bu yıl 7.’sini düzenleyeceği Menderes Çiçek Festivali 19- 20 Mayıs tarihlerinde 19 Mayıs Stadı’nda gerçekleşecek. İki gün sürecek festivalde kesme çiçeğin en güzel örnekleri sergilenecek. 

Çiçeklerden dev Türk bayrağı

 Mehteran gösterisi ve kortej ile başlayacak festival kapsamında vatandaşlara 20 bin adet karanfil ve gül dağıtılacak. Menderes Ordulular Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından 15 bin karanfil kullanılarak hazırlanan dev Türk bayrağı da festivalde yer alacak. 15 kişilik özel ekip tarafından 2 günde hazırlanan dev Türk bayrağının yanı sıra çiçek üreticilerinin yaptığı özel çalışmalar da festivalde sunulacak. 

İki gün konser 

Festivalin ilk günü Afrika Dans Grubu gösterisi ve Menderes Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Karadeniz Ekibi’nin gösterisinin yanı sıra Karadeniz müziğinin sevilen isimleri Serdar Küçük ve Erdem Akın konseri gerçekleşecek. Festivalin ikinci günü ise Menderes Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Roman Ekibi sahne alırken, Türk pop müziğinin başarılı ismi Ersan Er de Mendereslilerle buluşacak.

  En güzel çiçekler seçilecek 

7. Menderes Çiçek Festivali’nin ikinci gününde en güzel çiçek yarışması da düzenlenecek. Çiçek üreticilerinin katılacağı ve 11 kategoride yapılacak yarışma renkli görüntülere sahne olacak. 

Coşkuyla kutlanacak 

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, festival için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, “ Kesme çiçek, Menderesimizin önemli üretim grubu arasında yer alıyor.  Çiçek sektöründe kesme çiçek olarak öncü bir rol üstleniyoruz. Böylesine önemli bir konumda olan kesme çiçeğimizin bilinirliğini ve tanınırlığını arttırmaya yönelik düzenlediğimiz festivalimize tüm halkımızı davet ediyoruz. Kesme çiçeğin başkenti Menderes’te festival coşkumuzu vatandaşlarımızla hep birlikte yaşamaktan mutluluk duyacağız ” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.