KHK eleştirisi yapan Abdullah Gül'e AK Partili Turan'dan sert yanıt

KHK eleştirisi yapan Abdullah Gül'e AK Partili Turan'dan sert yanıt

"Darbe akşamı evinde kravatıyla çay içerek izleyenler..."

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün sivillere yargı muafiyeti getiren düzenlemeye yönelik eleştirisine, “KHK, bu konuyla ilgili kurumlarla görüşülerek çıkarıldı. Daha eski düzenlemelerdeki hassasiyeti paylaşmayanların bugünkü paylaşımlarını doğru bulmuyorum. Kim olursa olsun. Daha eski düzenlemede resmi görevliler için bu hak verilirken rahatsız olmayanların bugün rahatsız oluyor olmasını çok üzülerek karşılıyorum. Darbe akşamı evinde kravatıyla çay içerek izleyenler bu KHK’yı anlayamaz” ifadeleri ile yanıt verdi.

Turan, Meclis’te yaptığı açıklama ile CHP temsilcilerinin son yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname’ye (KHK) yönelik eleştirilerini yanıtladı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un son KHK ile ilgili eleştirilerini, “hezeyan olarak” değerlendiren Bülent Turan, “CHP’lilerin açıklamalarını hezeyanlarını üzülerek izledik. Aslında sonu olmayan bir konunun tekrar tekrar Türkiye gündemine gelmesi doğru değil” diye konuştu. CHP’lilerin iddia ettiği gibi son yayınlanan KHK’nın geleceğe ya da geçmişi kapsayan bir düzenleme olmadığını ifade etti.

Turan şöyle dedi:

“Sadece 15 Temmuz ve eylemlerini engellemek için atılan bir adım. 6 ay önce bu düzenleme resmi görevliler için yapılmıştı. Şimdi siviller için yapıldı. Şimdi neden CHP aylar önce çıkan düzenlemeyi eleştirmedi de şimdi neden eleştiriyor? Yapılan iş hukuki düzenlemedir. Bu yeni düzenleme değil. Meşru müdafaayı herkes bilir. Ortada atfeden bir suç yok. Zaten darbe ile mücadele suç değil ki. Darbeye karşı koymak suç değil ki. Tanka dur demek suç değil. Bir adam yiğitçe tankın üzerine çıkmış tankı durdurmuşsa utanmadan dava mı açacağız. CHP istiyor diye tankı durduran yiğide kamu malına zarar veriyor diye dava mı açacağız? Adamcağızı iki sene mahkemelerde mi süründüreceğiz. Aylar önce meşru müdafaa gereği resmi görevlilere yapılan düzenlemeyi şimdi de siviller için getirdik.”

'BİR SAHTEKARLIK VAR'

CHP’nin, son çıkarılan KHK’yı Anayasa Mahkemesi’ne taşımasını da değerlendiren Bülent Turan, “CHP neden şimdi götürüyor. Bir yerde bir sahtekârlık var. CHP’nin eski KHK’yı götürmesi bir süreçtir ama daha önce bu kadar toplantı yapmayan CHP bu kez neden bu kadar gürültü çıkarıyor. Bu KHK ile ilgili farklı bir tavır sergilediler. Neden daha önce yapmadılar. 6 önce resmi görevliler için çıkarılan düzenleme hakkında sadece AYM’ye götürüp hiçbir şey söylemediler. Neden daha önce yapmadılar şüphelerim var. Merak ediyorum” dedi.

'DARBE GECESİ KRAVATIYLA TV İZLEYEN BU KHK’YI ANLAYAMAZ'

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan son çıkarılan KHK’yı eleştirenler arasında Abdullah Gül’ünde olduğu hatırlatılması üzerine şöyle dedi:

“O onu dedi, bu bunu dedi, doğru bulmuyorum. Bizim hükümetimiz belli, yürütmenin başı belli, ilgili bakanlık belli. KHK, bu konuyla ilgili kurumlarla görüşülerek çıkarıldı. Daha eski düzenlemelerdeki hassasiyeti paylaşmayanların bugünkü paylaşımlarını doğru bulmuyorum. Kim olursa olsun. Daha eski düzenlemede resmi görevliler için bu hak verilirken rahatsız olmayanların bugün rahatsız oluyor olmasını çok üzülerek karşılıyorum, kim olursa olsun. Darbe akşamı evinde kravatıyla çay içerek izleyenler bu KHK’yı anlayamaz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.