Kılıçdaroğlu: "Belgeleri ülkesini sevenlerden aldık"

Kılıçdaroğlu: "Belgeleri ülkesini sevenlerden aldık"

Kılıçdaroğlu, “Bir adımımız daha kaldı. Onu da bugün yarın gerçekleştireceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Lideri Erdoğan’ın ailesiyle yakınlarının vergi cenneti Man Adası’ndaki bir off-shore şirkete milyonlarca dolar kaçırdığını iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘bir adımlarının daha kaldığını’ duyurdu. CHP Lideri, belgeleri nereden aldığı sorusunu ise “Bu ülkede, ülkesini seven milyonlarca insan var, milyonlarca bürokrat var” diye yanııtladı.

‘Vatandaş vergi ödüyor’
İstanbul’da düzenlenen ‘Eşitlik, Adalet ve Kadın Zirvesi’ne katılan Kılıçdaroğlu, açıkladığı belgelerin önemini şu sözlerle anlattı; “Vatandaşına dönüp diyeceksiniz ki ‘vergi ver’. Evde musluğu açtığınız andan itibaren kadın beş çeşit vergi ödüyor. Ama Ankara’daki beylerin çocukları Türkiye’de vergi ödememek için başka ülkelere gidip şirket kuruyorlarsa burada bir ahlaki sorun var. Ahlakın olmadığı bir yerde ne kadın-erkek eşitliği olur, ne adalet olur, ne insan hakları olur, ne insana saygı olur; çünkü orada sadece ve sadece kişisel çıkarlar olur.”

‘Ülkesini seven bürokratlar var’
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, belgelerin sahte olduğu iddiasının sorulması üzerine “İlk açıklamadan bu yana bütün stratejilerimiz tuttu. Kim hangi konuşmayı yapacak, o da bizim düşündüğümüz süre içinde gerçekleşti. Şimdi bir adımımız daha kaldı. Onu da bugün yarın gerçekleştireceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Bunları veren bir insan tabii. Uzaydan almadım. Bunlar bize geldi diye hemen ortaya çıkmadık. Baktık, araştırdık, doğrulattık. FETÖ’cüler mi verdi? Yok efendim ilgisi yok. Bu ülkede, bu ülkeyi seven, bu ülkenin çıkarlarını koruyan milyonlarca bürokrat var. Onlar yurtsever insanlar. Haksızlıklara tahammül edemeyen insanlar var.”

1 sterlinlik şirket
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın oğlu, kardeşi, eniştesi, dünürü ve eski özel kalem müdürünün vergi cenneti Man Adası’nda 1 sterlin sermayeyle kurulan Bellway adlı off-shore şirkete 2011’de sadece 20 gün içerisinde 15 milyon dolar aktardığını belgelemişti.

Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı belgelere göre özetle Man Adası’ndaki şirketi Sıdkı Ayan kuruyor, daha sonra Kasım Öztaş’a devrediliyor. Erdoğan’ın oğlu Burak Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen, dünürü Osman Ketenci, özel kalem müdürü Mustafa Gündoğan da bu şirkete para gönderiyor.

Bir dava daha
Uluslararası para transferi mesajlarını ve dekontlarını tek tek gösteren Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a “Haysiyetli bir adamsan gereğini yap” diyerek istifa çağrısında bulunmuştu.

İddiaları reddeden Erdoğan, “Ticaretle uğraşan birisi yurtdışında da şirket kurar, alır satar, para havale eder, havale alır. Bu beş isim asla o şirkete ve yere para göndermiş de değil. Mevcut şirketlerini satmaları sebebiyle onlara para geldi. Bu yapılan işlemlerde hiçbir sorun yoktur. İddia edildiği gibi yurtdışına giden tek kuruş yok” demişti. “Bu zatın ilk iftira atışı değil” diyen Erdoğan, 1.5 milyon liralık tazminat davasının dışında CHP Lideri hakkında bir dava daha açacağını duyurmuştu.

‘Para geliyorsa daha vahim’
Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Para gitmedi, geldi” sözlerini ise “Para geldiyse daha vahim” diye değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Para Türkiye’den dışarı gidiyorsa etik ve ahlaki değil ama gelmesi daha vahim. Bu durumda ya kara para aklamak, ya da daha az vergi ödeme söz konusudur. Bu kötü bir sonuç doğurur. Kara para aklama varsa evrensel hukukun alanına girer” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.