Kılıçdaroğlu: "En az yüzde 60 oy alacağız!"

Kılıçdaroğlu: "En az yüzde 60 oy alacağız!"

2019 yılında yapılacak seçimler için yüzde 50+1'in kendilerine yetmeyeceğini savunan CHP Lideri, yüzde 60 oranını kendisine hedef belirledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçirdiği operasyondan sonra ilk kez çıktığı partisinin gurup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu kendisine dava açan Yüksek Seçim Kurulu'na 'Vallahi siz çetesiniz' dedi. CHP Lideri AK Parti'yi de özellikle ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ziyareti temasları ile ilgili ağır eleştirdi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önemli satırbaşları:

“26 yıl önce Hocalı’da bir katliam yaşandı. Onların acıları bizim acımızdır. Biz o katliamı unutmadık. O katliamda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz.

Artvin Murgul’da Eti Maden’de çalışan bir grup işçi haklarını arıyor. Uzlaşma yapıldıktan sonrda 179 işşiyi işe başlatıyorlar 480 işçiyi işe başlatmıyorlar. Şimdi buradan o iş verenlere sesleniyorum 480 işçinin günahı ne? Bunlar neyle geçinecek, bu ayrım neden?

Özelleştirme şimdi devlete gelir sağlamak amacıyla yapılıyor. Şimdi ben bu 14 şeker fabrikasında çalışan işçilere sesleniyorum. Sizin hakkanızı CHP dışında savunan bir tek parti gösterin, bir tek parti? Devlet üzerine baskı kurarsa bana haber verin kardeşim. Ben gelip senin yanında kapı gibi duracağım.

Bitlis’teki sigara fabrikasının kime zararı oluyordu?, aldılar yarısını yabancıya verdiler. Fabrika kalmadı fabrika.

Bir kurultay yapıyoruz birden fazla aday çıktı. Hiçbir şey yapmıyorsak dahi bu ülkede demokrasinin varlığını ortaya koyah parti CHP’dir.

Kadınlar 2019’da Türkiye Cumhuriyeti’ne demokrasiyi getirecekler. Kadın kardeşlerime sesleniyorum, kim sizi  ikinci sınıf vatandaş görüyorsa onlara oy vermeyin. ‘Altı yaşında çocuk ile evlenilebilir’ diyenlere destek veren iktidara destek verenlere destek vermeyin, ödün vermeyin.

Peki biz hangi partiye oy vereceğiz diye soran kadın kardeşlerim, sana bu hakkı getirip veren partiye oy vereceksin

Kadın kırsalda erkekten daha fazla çalışıyor. kadın erkek dayanışma içinde bütün zorlukları aşacaklar. O nedenle senin çalışman önündeki bütün engelleri kaldıran partiye oy ver.

Çoçuk istismarına karşı en ağı cezayı getireceğiz. Annelerin babaların bütün duyarlılıklarına kulaklarımızı kabartacağız. Cumhuriyet tarihinde hiçbir aile yoksul kalmayacak.

Kız çocuklarının okuması, hayata tutunması en büyük arzumuzdur. Kız çocuklarını okula gönderen her aileye özel destek verilecektir. Bir yıl içinde Türkiye Cumhuriyeti’nde yapılmayan bir olayı halledeceğiz, bir yıl içinde bütün çocukların bir yurdu olacak.

Taşımalı eğitime son vereceğiz.

50+1 diyorlar kabul etmiyorum en az yüzde 60. Neden yüzde 60. YSK içindeki çete dahi bizim başarımıza gölge düşürmesin.

YSK bize dava açmış. Vallahi de billahi de siz çetesiniz.

Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan, Mehmet Altan bunlar hangi cebir ve şiddeti kullandılar? Bunların elinde benim bildiğim kadar sadece kalem var. Niye bunlar cebir ve şiddetten dolayı ağırlaştırılmış cezaya çarptırılırlar.

FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkarmayanlar tarihin en şerefsiz insanlarıdır. Aynı menzile yürüyeceksin cezasını gazeteciden çıkaracaksın. Kimsa Anayasa Mahkemesi’ni takmıyor.

15 Temmuz darbe oldu aynı Ahmet Şık yine hapiste. Mahkemede hakim ve savcıya karşı duk durdu diye.

Deniz Yücel’in tahliye olmasına sevindim. Türk kökenle bir Alman vatandaşı, ama ben sizi biraz daha geri götüreceğim. 5 Mart 2017’de Erdoğan Tokatlılar gecesinde konuşuyor; Bu adam gazeteci değil, bu adam terörist. Erdoğan bu tam bir ajan terörist bu diyor. Ben Merkel’e 4 bin 500 kişinin dosyasını verdim geri gelmedi diyor. Erdoğan Merkel’e sizin yargınız adil, bizim yargımız daha adil diyor ‘yargılanacak’ diyor.

Deniz Yücel niye çıktım niye tutuklandım halen bilmiyorum diyor.

Değerli arkadaşlarım siz alıyorsunuz bu teröristtir diyor, her şeyi söylüyor ama tahliye ediliyor. Şimdi soru; İddianame dahi hazırlanmadan sen bir gazeteciye terörist ajan dedin, terörist ajansa neden serbest bırakıyorsun. Seni kim aldattı sevgili Erdoğan, seni kim aldattı?

Haydi serbest kaldı diyelim bu ajansa terörist ise neden yurt dışına çıktı.

İbrahim Kaboğlu’nu biliyorsunuz, buna yurt dışına çıkış yasağı getirdin, bunun ne günahı var?

Ben bu görevde kaldığım sürece asla vermeyeceğiz. Ben de sandım ki MAN adası iddiası doğru çıktı bunun üzerine istifa etti.

Türkiye’de birden fazla cinayetle suçlanana iki Rus casusu Rusya’ya iade edildi.

Putin telefon eder adamını kurtarır, Merkel telefon eder adamını kurtarır? Macron telefon eder adamını kurtarır. Bir telefon serbest bir telefon içeri at. Bunun hesebanı sormak bizim boynumuzun borcudur.

Fatih Sultan Mehmet der ki kadıyı satın aldığın gün adalet ölür.

Afrin operasyonu devam ediyor.Onlar Mustafa Kemal’in askerleri. Mustafa Kemal’in Mehmetçikleri.

Orada görev yapan annelerin yürekleri atıyor.

Afrin operasyonu dolayısıyla Hükümet yetkilileri ABD’yi en ağır şekilde eleştirdiler. Egemen güçlerin buluştuğu yerde birilerinin oyuncağı olursanız kaybedersiniz. Bölge sadece bizim bölgemiz değil birden fazla egemen gücün birleştiği yer.

Tillerson geldi ortak bir açıklama yapıldı. Bu metinde ABD Afrin operasyonuna ‘açıkça destek veriyorum’ demiyor.  PYD ve YPG’yi terör örgütü olarak görmediğini söylüyor. Verdikleri silahları geri almayacaklarını söylüyor. Böyle bir metnin altına ne gerekçe ile imza atıyorsun sen.

3,5 saatlik bir görüşme yapılıyor. Dışişleri Bakanı da orada, o da tercüman. Dışişleri Bakanlığı’ndan bir tek görevli bile yok. Tutanak tutulup tutulmadığını da bilmiyoruz.

Ama yine de Allah aşkına şu ABD ve Rusya’nın egemenliğinden kurtulun.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.