Kılıçdaroğlu 'Evet' Çıkarsa İstifa Edecek mi?

Kılıçdaroğlu 'Evet' Çıkarsa İstifa Edecek mi?

Kemal Kılıçdaroğlu 16 Nisan'da evet çıkması durumunda istifa edecek mi?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da yapılması planlanan referandumda "Evet" çıkması durumunda istifa etmeyeceğini açıkladı.

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Star TV'de Nazlı Çelik'in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da yapılması planlanan referandum da "Evet" çıkması durumunda istifa etmeyeceğini söyledi.
 
"NİÇİN İSTİFA EDELİM?"
 
Kılıçdaroğlu, "Eğer evet çıkarsa CHP ne olacak, yeni bir lider arayışına gidilebilir mi?" sorusuna da, "Ben bir başka siyasi parti lideri gibi koltuğa yapışıp, 'Ben buradan asla gitmem' gibi bir düşünce içinde değilim. Ben demokrasiye inanan birisiyim, demokrat birisiyim. Bir partinin genel başkanı nasıl değişir, biz gayet iyi biliriz. Biz diğer partilere benzemeyiz. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Bizim dışımızda milletvekillerinde ön seçimi uygulayan başka bir parti yok" karşılığını verdi.
 
"Eğer evet çıkarsa istifayı düşünür müsünüz?" sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, "Niçin istifa edelim? Bana birisi bir gerekçe söyleyecek. Şu gerekçeyle istifa et diyecek. Makûl bir gerekçe olursa ederiz tabii, niye etmeyelim" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.