Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu: "Başkanlık bir rejim tartışmasıdır"

Kılıçdaroğlu grup toplantısında konuştu: "Başkanlık bir rejim tartışmasıdır"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'ın "Rejim tartışması 1923’te bitti. Cumhuriyeti tartışan kimse yok." sözlerine grup toplantısında yanıt verdi: "Başkanlık bir rejim tartışmasıdır." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında özetle şöyle konuştu: "Bunlar 12 Eylül’e döndüler. Kenan Evren de öyle yapıyordu, kendisi doğrudan atıyordu. Darbe kültürünü tahkim eden bir anlayışa döndüler. DYP-SHP döneminde üniversitelerde rektör seçimi düzenlemesi yapıldı. Şimdi 12 Eylül dönemine dönülerek seçim kaldırıldı. Boğaziçi Üniversitesi’nde Gülay Barbarosoğlu yüzde 86 oy almış. Aylarca atamasını yapmadılar. Ardından hiç adaylığa girmemiş birbirini rektör atadılar. Bunların demokrasiden anladığı bu. Biz ise demokrasiden halkın sağduyusunu anlıyoruz. Arkadaşlara Avrupa’ya bir bakın, rektörler nasıl atanıyor dedim. Hemen hepsinde seçimle geliyor. Harvard’da rektörü üniversiteden mezun olanlar seçiyor. Böylece üniversiteler kendi geleneğini oluşturuyor. Şimdi siz bu kültürü reddediyorsunuz.

BAŞKANLIK BİR REJİM TARTIŞMASIDIR

Başkanlık bir rejim tartışmasıdır. Sen Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimini değiştiriyorsun. Cumhuriyeti demokrasi ile taçlandırırsan rejimi güçlendirirsin. Cumhuriyeti diktaya dönüştürürsen rejimi değiştirmiş olursun."

SAF DEĞİLSİNİZ

Diyor ki Yasin Aktay. Kendisi profesör. AKP genel başkan yardımcısı. Demiş ki “hadi biz saftık kandırıldık. Kılıçdaroğlu bunların terör örgütü olduğunu biliyordu. Kılıçdaroğlu yargılanmalı. Hayır yargılanmaktan korkmayız da bu nasıl öğrenci yetiştirdi. Sevgili Yasin Aktay senin partinin önüne 2004 yılında bir belge koydular orada brifing verdiler hem MİT hemen Genelkurmay başkanlığı verdi. Bu örgüt tehlikeli bir örgüt dendi. Biz kandırıldık diyor saftık diyor. Yasin Aktay’a soruyorum: Herkesin kandırdığı bir adam Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetebilir mi? Safız diyorlar siz saf değilsiniz. Bir şey söyleyeceğim de burada söylenmesi ayıp.  2013’te önerge vermişiz, Gülen ile ilgili araştırma komisyonu kuralım. Bu ülkede her yere sızdı demişiz. Bize kızıyorlar, kabul etmiyorlar.  ‘Safız’ diyorlar. Siz saf değilsiniz. Bunun faturasını er, erbaş, iş adamlarına çıkarıyorlar. Onların ne günahı var? Talimatı veren belli. Türkiye’yi bu hale getiren yargılanmalı. Devlet mağdur yaratmaz. Mağdurlara ‘gitsin ağacın kökünü yesinler’ denmez. Eğer sen öyle dersen, Anadolu’da bir laf vardır. Sen de zıkkımın kökünü ye derler.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.