Kılıçdaroğlu: "İnce cumhurun başı olacak"

Kılıçdaroğlu: "İnce cumhurun başı olacak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Avrupa'da spor dallarında başarı elde eden takımları ve sporcuları tebrik eden Kılıçdaroğlu, " Ankaragücü ve Rizespor Süper Lig'e geldi, tebrik ve teşekkür ediyoruz. Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girmesin dediğimiz gibi, spora da siyaset girmesin." dedi.

Siyasal idamların toplumların belleğinde yer etiğini kabul etmemiz gerekiyor diyen Kılıçdaroğlu, "Bugün idamların olmaması toplumdaki derin yarılmaların olmamasında önemlidir. Bizler Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan'ı, Yusuf Aslan'ı unutmayacağız" dedi. Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Gazetesi, 97'nci yılını da kutladı; "ismini Mustafa Kemal Atatürk koymuştur. Her dönem darbelere, zulme direnmiştir. Bugün de Cumhuriyet Gazetesi basın özgürlüğünü savunmaya devam etmektedir."

"İnançların siyasete malzeme edilmemesi gerektiğini biliyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, "Fransa'da bir grup sanatçı, Kuranı Kerim'den bazı ayetleri çıkarmak gerekiyor diyor. Neymiş, Kuranı Kerim'in bazı ayetleri çağ dışıymış. Çağ dışı kalmış olan sizlersiniz. Sizin bu söylemleriniz El- Kaide, IŞİD gibi terör örgütlerine destek veriyor. Bu örgütlere destek vermek istiyorsanız, bu söyleme devam edin. İslam barış dinidir. Bunlara söylemek isterim, bu açıklamayı yapanlar İslamiyet'in ne olduğunu bilmiyorlar. Sevgili Peygamberimizin veda hutbesini okuyunuz. Tarihte ilk insan hakları beyannamesi olan veda hutbesini okuyun." dedi.

İnce'nin adaylığını değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Geçen hafta yine ezberleri bozduk. Muharrem İnce'yi açıkladık. Beklemiyorlardı, orada bir yarış oldu, birbirlerini mahvedecekler sanıyorlardı. Neden mahvedelim? Muharrem İnce sorunları ve sorunların kaynağını çok iyi bilen bir kişidir. Sen, ben ayrımı yapmaz. 80 milyonu kucaklar. Rozetini bana emanet etti, ben de Türkiye rozetini onun göğsüne taktım. Akılları yine ermedi. Biz en başından beri cumhurbaşkanı tarafsız olmalıdır dedik. CHP'nin önerdiği isim 80 milyonun cumhurbaşkanı adayı olmak için yola çıkmalıdır. İnce, bölge, vatandaş, sen, bizdensin, değilsin diye ayrım yapmadı. Böyle bir kişi cumhurbaşkanı olmayı hakediyor. Muharrem Bey, milleti bölmek istemiyor. Bunu yapan adam cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal etmiş durumda. Eğer 80 milyonun cumhurbaşkanı değilsen, kimse kusura bakmasın, sen cumhurbaşkanı değilsin kardeşim. İnce ne istiyor, kavga etmek istemiyor. Oturalım, konuşalım diyor. Bu cumhurun işaretidir. Gideceğim hepsini ziyaret edeceğim diyor. Demirtaş için Adalet Bakanlığı'ndan izin isteyeceğim, izin ver onu da ziyaret edeyim diyor. " ifadelerini kullandı.

"Muharrem İnce'nin bir başka özelliği var" diyen Kılıçdaroğlu, "Bir öğretmen, binlerce çocuğa ders verdi. Hayatı, ufku, fiziği, matematiği öğretti. Öğretmenin çilesini en iyi bilen kişi İnce'dir. Bütün anne, baba ve öğretmenlere sesleniyorum, siz Muharrem İnce'ye sahip çıkmak zorundasınız. Onu cumhurbaşkanı yapmak zorundasınız. Muharrem İnce işini çok iyi biliyor. Öğretmeni baş tacı yapmayan toplumun geleceği karanlıktır. Muharrem İnce ne diyor, tüm öğretmenleri baş tacı yapacağım diyor."

Milletvekili seçilmeden önce Muharrem İnce'yi tanıdığını belirten Kılıçdaroğlu,"Kendisi bildiğiniz bir halk adamıdır. Milletvekili oldu, köyünden, köylüsünden vazgeçmedi. Aristokrat bir aileden gelen bir kişi değildir. Köyüne de, köylüsüne de ihanet etmedi. Birilerinin yaptığı gibi, yırtık ayakkabı ile siyasete girdim, sarayda oturuyorum, 3 bin kişi beni koruyor. Muharrem İnce bunu reddediyor. 3 bin kişi ile gezen cumhurbaşkanı mı olur ya. Kendi halkından korkan cumhurbaşkanı olur mu ya? Kahveye gidemiyor. Meclis'e geldim, her yer polis, bir şey mi oldu dedim, yok dediler. Milletinden korkan cumhurbaşkanı mı olur ya. Muharrem İnce, 3 bin polisi kaldıracağım, halkın içinde yürüyeceğim diyor. Tek adam olacağım, herkesin ağzından lokmasını alacağım, o bunu kabul etmez. Bir öğretmen, bir baba bunu kabul etmez. O halkı ile yola çıkmak istiyor. Beyefendi çıkmış, 'İnce'den nasıl aday olur?' diyor, senden çok, çok, çok daha iyi aday olur." dedi.

Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Sen dış güçlerin oyuncağı mısın? Her şeyi dış güçler yaptı diyorsun. Dış güçler sana bir şey yapıyorsa, hemen Kemal kardeşine haber ver. Yanında olacağım. 15 yılın sonunda ne oldu da beka sorunundan bahsetmeye başladılar? 8 maddede beka sorununun nedenini sayacağım. Tüm belediye başkanları, il, ilçe başkanları bunları herkese anlatacaksınız. 1- Devlette liyakat sistemini yok ettiler. Dış güçler mi dedi sana liyakatı bitir diye." diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.