Kılıçdaroğlu İzmir'de Romanlarla buluştu

Kılıçdaroğlu İzmir'de Romanlarla buluştu

"Cumhuriyete sahip çıkmanın yolu 16 Nisan'da sandığa gidip 'Hayır' oyu vermektir. Siz de sandığa giderek cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkın" dedi. 

Türkiye'nin en yoğun Roman nüfusuna sahip ilçesi olan Konak'ın ev sahipliği yaptığı 'İlle de Demokrasi Olsun' adlı etkinliğe katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyete sahip çıkmanın yolu 16 Nisan'da sandığa gidip 'Hayır' oyu vermektir. Siz de sandığa giderek cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkın" dedi. 

Bir dizi etkinlik için İzmir'e gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gün boyu süren ziyaretlerinin öğleden sonraki bölümünde Romanlarla buluştu. CHP'den seçilerek TBMM'ye giren ilk Roman Milletvekili olan Özcan Purçu'nun, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın desteğiyle organize ettiği 'İlle de Demokrasi Olsun' sloganlı 'Büyük Roman Buluşması'na katılan CHP Lideri, ilk olarak Türkiye'nin farklı illerinden gelen Roman dernek başkanları ve temsilcileriyle bir araya geldi.

TALEPLER DİLE GETİRİLDİĞİ

Türkiye'nin en yoğun Roman nüfusuna sahip ilçesi olan Konak'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir milletvekilleri ve çok sayıda ilçe belediye başkanı katıldı. Kültürpark Fuar 1 No'lu Hol'de düzenlenen toplantıda Kılıçdaroğlu, Roman sivil toplum kuruluşlarının sorunlarını ve taleplerini dinledi. Sırasıyla söz alan Roman STK temsilcileri kentsel dönüşümden sosyal-kültürel eğitimlere, siyasette Romanların daha çok görünür olmasından AB projelerinden daha fazla yararlanılmasına kadar bir çok konuda düşüncelerini dile getirdi. CHP Lideri Kılıçdaroğlu anlatılanları tek tek not etti

CUMHURİYET İÇİN HAYIR 

Toplantının ardından Büyük Roman Buluşması perküsyon sanatçısı Hamdi Akatay yönetimindeki Tepecik Filarmoni Orkestrası'nın konseriyle devam etti. Roman vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde, dünyaca ünlü klasik müzik eserleri Roman ezgileri eşliğinde sunuldu. Konak'ta yaşayan Roman gençlerden oluşan orkestranın konserini ilgiyle izleyen Kılıçdaroğlu, konser sonunda sahneye çıkarak başarılı performanslarından ötürü orkestra üyeleri adına Hamdi Akatay'a çiçek verdi. Burada kısa bir konuşmada yapan Kılıçdaroğlu, "Az önce yukarda Roman derneklerimizin temsilcileri olan kardeşlerimizle bir araya geldik ve onların sorunlarını dinledik. İşsizlik en temel sorun, demek ki sosyal devlet gereğini yapamıyor. Eğer biz sosyal devleti hayata geçirirsek işsizliği çözeriz. Sosyal devlet olabilmenin gereğini yapan tek parti de CHP'dir" dedi. Milletvekili seçilen Özcan Purçu'nun aday gösterilme sürecine değinen Kılıçdaroğlu, dinleyiciler arasında bulunan Purçu'yu sahneye davet ederek, "Purçu'yu bu noktaya taşıyan bizler değil Cumhuriyet'tir. Eğer Cumhuriyet olmasaydı Purçu okuyamayacaktı, milletvekili olamayacaktı. Eğer Cumhuriyet olmasaydı Kemal Kılıçdaroğlu okuyamayacaktı ve CHP'ye Genel Başkan olamayacaktı. Bu nedenle Cumhuriyete ve Mustafa Kemal Atatürk'e sahip çıkmamız gerekiyor" diye konuştu. Romanlardan siyasete ilgi göstermelerini isteyen Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da yapılacak referandumda mutlaka sandığa gitmelerini istedi. Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyete sahip çıkmanın en doğru yolu 16 Nisan'da sandığa gidip 'Hayır' oyu vermektir. Siz de sandığa giderek cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkın" dedi. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından alanda bulunan iki minik kız çocuğu sahneye çıkarak şiir okudu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.