Kılıçdaroğlu: "Kesinlikle hayır çıkacak"

Kılıçdaroğlu: "Kesinlikle hayır çıkacak"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, 16 Nisan günü yapılacak olan Anayasa Referandum'u için vatandaşlara sandığa gidin uyarısı geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, 16 Nisan günü yapılacak olan Anayasa Referandum'u için vatandaşlara sandığa gidin uyarısı geldi. Kılıçdaroğlu, 'Herkes sandığa gidip oyunu kullansın, kesinlikle “Hayır” çıkacak! Çünkü bu ülkenin insanları demokrasiyi benim­sedi, tek adam rejimi istemiyor' dedi. Sandıktan 'hayır' çıkacağını belirterek, herkesin sandığa gitmesini isteyen CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu ülkenin vatandaşlarının tek adam rejiminin ülkeye felaket getireceğini bildiğini söyledi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan günü yapılacak olan Anayasa Referandum'u için vatandaşlara sandığa gitme uyarısı yaptı. Kılıçdaroğlu, sandıktan 'hayır' çıkacağını belirterek, 'Herkes sandığa gidip oyunu kullansın, kesinlikle “Hayır” çıkacak. Bir daha söylüyorum: Herkes sandığa gidip oyunu kullansın, kesinlikle “Hayır” çıkacak! Çünkü bu ülkenin insanları demokrasiyi benim­sedi, tek adam rejimi istemiyor. Tek adam rejiminin ülkeye felaket­ler getireceğini biliyor. Suriye, Irak, Libya gözlerinin önünde, Çavuşesku göz­lerinin önünde. Bütün bu tabloya bakıldığı zaman, sandığa gidilip oy kullanılacak ve “Hayır” oyu çıkacak. Dolayısıyla, kimse de hayal kırıklığına uğramayacak' dedi.

‘SAYIN BAHÇELİ DÜŞÜNCESİNİ NEDEN DEĞİŞTİRDİ, BİLMİYORUM’

Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin neden karar değiştirdiğine yönelik soruya, "Sayın Bahçeli düşüncesini neden değiştirdi, emin olun bilmiyorum. Ama bütün milliyetçilerin, bütün ülkücülerin Türkiye’nin geleceğini düşünmesi, sandığa giderken ona göre oy kullanması lazım" yanıtını verdi.

"Bahçeli, 'Hayır çıkarsa karmaşa olur' diyor. Halkta da 'Hayır verirsek ekonomi daha da kötüye gider' şüphesi olabilir mi?' yönündeki soruya "Korku üzerinden siyaset olmaz. “Hayır” çık­tığını farz edelim. Cumhurbaşkanı 2019’a kadar yerinde, Sayın Binali Yıldırım da yerinde. Bakanlar kurulu da görevine devam edecek. Türkiye’nin bu kadar sorunu varken bu referandumu gün­deme getirmek yanlıştır. İşsizlik sorunu var, taşeron sorunu var, çiftçinin sorunu var, memu­run sorunu var, dış politikada sorun var. Bu kadar sorun varken kalkıp rejim değiştirmemi­zin mantığı nedir? Efendim, “Her şey çok hızlı ola­cak” diyorlar. Bizde güzel bir laf var: “Acele işe şeytan karışır.” Neyimiz eksik? Parlamento çalışı­yor, son 1 ayda 100’ün üzerinde kanun çıktı. 15 yıla bakalım; ne istediler de olmadı? Herhangi bir karar almak istediler de birisi engel mi oldu?" yanıtını veren Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

‘EĞER İKTİDAR DARBENİN AYDINLANMASINI İSTEMİYORSA BİR SORUN VAR DEMEKTİR’

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'kontrollü darbe' açıklamasına ilişkin olarak "Darbeyi yapanlar ve onun arkasındaki güçlerin açığa çıkması lazım. Eğer bir siyasal ikti­dar darbeyi yapanları ve onun arkasındaki güçleri korumaya ya da gizlemeye çalışıyorsa, burada bir sorunumuz var demektir. Oybirliğiyle darbe komisyonu kuruldu. Neden bu komisyo­nun sağlıklı çalışmasına izin verilmedi? Darbenin 2 kilit ismi, iktidarın isteği üzerine parlamen­toya gelmedi. Hem “Darbe oldu, mağdurum” diyorsunuz hem de darbenin bütün ayrıntılarının TBMM tarafından bilinmesine engel oluyorsunuz. Yerde 250’ye yakın şehidin kanı var. Bunun açıklanması lazım. Ayrıca, Sayın Başbakan diyor ki: “FETÖ darbesinin siyasi ayağı yoktur.” Çaycı çıktı, manav çıktı, hâkim çıktı, savcı çıktı, general çıktı, öğrenci çıktı. Bir tane siyasetçi yok mu? Niye gizliyorsunuz? Eğer bir siyasal iktidar darbenin aydınlığa kavuşmasını istemiyorsa, orada bir sorun var demektir. Ben bu soruna dikkati çekiyorum" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Habertürk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.