Kılıçdaroğlu'na şok! Çok kritik isim FETÖ'den gözaltında!

Kılıçdaroğlu'na şok! Çok kritik isim FETÖ'den gözaltında!

Flaş gelişme...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında Ankara'da gözaltına alındı. Celal Çelik'in Ankara'daki evinde polis araması devam ediyor. 

596520e961361f1b44ccd9d1.jpg

CHP'nin sitesinde Celal Çelik'in "CHP Tüzel Kişiliğinin ve Sayın Genel Başkanın Avukatlığını üstlenmiştir" ifadeleri yer alıyor. 

screenshot_5.jpg

FETÖ'YÜ KİM BÜYÜTTÜ?

Geçtiğimiz Haziran ayında Şirin Payzın'ın sunduğu Ne Oluyor? programına konuk olan Hukukçu Celal Çelik, FETÖ'nün bu kadar güçlenmesine özellikle göz yumulduğunu iddia etmişti. Çelik, "Bu suç örgütü ne zaman kuruldu? Kimler bu suç işlemelere araç oldu, katkı verdi? Kimler FETÖ'yü büyüttü? Kimler ÖSYM'den soru çalınmasına göz yumdu?" demişti.

CELAL ÇELİK KİMDİR?

 Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu. 1999 yılında Hâkimlik sınavını kazanıp Kadıköy Hâkim Adayı olarak göreve başladı. Sonrasında sırasıyla; 

2001 - 2005 Isparta Merkez Hâkimi 

2005 - 2007 Kırıkkale/Delice Hâkimi ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı 

2007 – 2008 Çankırı/Çerkeş Hâkimi 

2008 – 2011 Yargıtay Tetkik Hâkimi olarak görev yaptı. 

12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Referandum sonrasında oluşturulan HSYK eliyle siyasallaştırılan Yargıyı ve Siyasal İktidarı protesto etmek amacıyla 26.09.2011 tarihinde basın açıklaması ile Hâkimlikten istifa etmiştir.

Hâkimlik mesleğinden istifa ettikten kısa bir süre sonra CHP Tüzel Kişiliğinin ve Sayın Genel Başkanın Avukatlığını üstlenmiştir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.