Kılıçdaroğlu'ndan sert çıkış: Hesabını soracağız!

Kılıçdaroğlu'ndan sert çıkış: Hesabını soracağız!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal Belediyesi Yaşlı Bakım ve Huzurevi'nin açılış töreninde konuştu.

Konuşmasında Erdoğan'a yüklenen Kılıçdaroğlu,' O yolları hangi parayla yaptıysa açıklayacaksın. Erdoğan ekonomiden hiç söz etmiyor. Sen nasıl bir Türkiye vaat ediyorsun çık anlat' dedi.


İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarından satır başları:

Hakkı hukuku ve adaleti sağlamak için yapacağımız ilk iş 24 Haziran’da hiçbir gerekçe üretmeden sandığa gitmek. İkincisi sayın Muharrem İnce’ye evet damgasını vurmak.İnşallah milletin kararıyla söylediklerimiz gerçekleşir. 5 yılda huzuru inşa edeceğiz. Yeni ve demokratik bir Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz.

Belediye başkanları 2 şeye dikkat edecektir. İlki parti rozetini çıkararak herkese eşit davranacaksınız. Bu anlayış sadece belediyede değil. Sayın Muharrem ince ne dedi ben 80 milyonun cumhurbaşkanıyım dedi. Bizim sorumluluk anlayışımız diğerleriyle bağdaşmaz. Onlar kavgadan yana bizi barıştan yanayız.İkincisi, Belediye başkanlarımız harcadığınız her kurşun hesabını vereceksiniz.Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için hesabını soracağız. O yolları hangi parayla yaptıysa açıklayacaksın. Erdoğan ekonomiden hiç söz etmiyor. Sen nasıl bir Türkiye vaat ediyorsun çık anlat. Çocuk esirgeme kurumlarında 18 yaşını dolduran bütün çocuklarımızı devlet memuru yapacağız sınavsız. 18 yaşındaki çocuk nasıl hayata tutunacak. Anne yok baba yok.

Asgari ücret üzerinden vergi almayacağız. 1 Ocak’ta net 2 bin 200 lira almak istiyorsan net gözün kapalı Muharrem İnce’ye oy vereceksin. Asgari ücreti sosyal devletin gereği olarak arttırıyoruz. Kedisini yakan çiftçi kardeşlerimiz var onların borçlarını sıfırlayacağız. Çiftçiye mazotu 3 liradan vereceğiz. Bunlar sosyal devlet olmanın gereği. Esnafın stopaj vergisini kaldıracağız. En önemlisi eğitime el atacağız. Eğitimi tepeden tırnağa yeniden inşa edeceğiz. 1 milyon 644 emekli bin 500 liranın altında alıyor. Bin 500 liranın altında kimse emekli aylığı almayacak

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.